Creative OpenCreative Open
  • 0

by Mirte Roozen

Vintage is oud. Retro doet alsof.

Retro of vintage, wat is het nu? 

De stijlen retro en vintage worden vaak door elkaar gehaald. Toch zijn ze absoluut niet hetzelfde. Vintage houdt in dat iets oud is. Met oud bedoelen we; in ieder geval ouder dan de jaren ‘80. Dit wordt dus in principe hergebruikt. Retro betekend ‘terug’ en wordt gebruikt voor nieuwe producten in een oud jasje. Meestal wordt retro gekoppeld aan de looks van een jaren ‘60 of ‘70 woning.  

“More is more” 

In plaats van “less is more” is bij een retro interieur “more is more” meer van toepassing. Kleuren en patronen spelen een erg belangrijke rol in een retro interieur. Kleuren als oranje, rood, groen, geel en bruin worden veel gebruikt. Behang is ook zeker een element wat niet kan missen. Het behang of een tof vloerkleed met gekke patronen maakt een leuk statement. Gek doen kunnen we allemaal en nu mag het! 

Stokoud maar uniek 

Vintage objecten vind je niet zomaar en overal. Er komen steeds meer winkels die speciaal in vintage artikelen gespecialiseerd zijn, maar ook bij de kringloopwinkel kun je al een hele hoop vinden. Daarnaast kun je op rommelmarkten je slag slaan en voor een leuk prijsje wat goudmijntjes vinden.  

De kunst van vintage meubels of accessoires toevoegen aan je interieur is het goed combineren. Te veel vintage elementen creëren meer een museum dan een lekker huisje. Zorg bijvoorbeeld voor een moderne basis met vintage elementen erin. Kleuren die veel ziet in een vintage interieur zijn wit en bruin tinten die aangevuld worden met accentkleuren zoals: olijfgroen, mosterdgeel, loodgrijs, petrol blauw en pasteltinten.  

Bekijk hier een aantal van onze vintage accessoires.  

Oud hout als nieuw retro meubel  

Hout speelt in een retro en in een vintage interieur een grote rol. Naast het gebruik van kleur is ook hout echt kenmerkend voor deze interieurstijlen. Hierbij kun je uiteraard kiezen voor een oud meubel, wat je eventueel een beetje kunt opknappen voor gebruik. Of je gaat voor oud hout in een nieuw meubel en kiest voor een retro stijlelement.  

Eiken is een houtsoort die goed bij de vintage en retro meubelen past. Eiken kleurt door zijn licht aanwezige gele ondertoon, erg goed bij de kleurenschema’s van een retro of vintage interieurstijlen.  

Wij werken ook graag met eikenhout, klik hier voor onze producten! 

 Hopelijk heb je met deze blog weer wat inspiratie opgedaan en plezier gehad in het lezen!  

Wil je een keer komen kijken in de winkel? Check dan hier onze openingstijden en locatie. 

Mirte Roozen
About Mirte Roozen

No Comments

Leave a Comment

5 + vijf =

WhatsApp WhatsApp ons
Vintage is oud. Retro doet alsof.