Creative OpenCreative Open

by Tessa Camman

Recyclen 2.0

Upcycling? Je bedoelt zeker recyclen. Nee, je leest het goed: UPCYCLING

Bij upcycling wordt alles van een ‘afvalproduct’ als waarde gezien. Wanneer je iets upcycled, gebruik je afval of waardeloos materiaal om iets nieuws mee te maken. Oude producten krijgen een nieuw gebruikswaarde bijvoorbeeld meubels en interieur accessoires enz. Recycle is wanneer een product terug brengt naar de grondstof waar het van is gemaakt. Die grondstof gebruik je dan om iets nieuws te maken.

Je ziet dat men steeds vaker producten upcyclen tot meubels. Zo dus ook in het fantastische programma van BNN: ‘Oud & Nieuw’. Wat een geweldig programma is dat! (bekijk “aflevering gemist”klik hier)

Een hoop creatieve mensen bij elkaar die elke week weer iets unieks maken, een salontafel, een opbergmeubel… gemaakt van…. jawel… afvalproducten.

Dit vind je dus ook bij Creative Open Interieur Atelier in Tilburg. Tessa en andere kunstenaars zorgen niet alleen dat de levensduur van bepaalde producten wordt verlengd, maar ook de waarde van een product omhoog gaat. Ik raak door mensen zoals Tessa geïnspireerd door deze interieur objecten, maar ook van verschillende accessoires die je bij haar kan vinden, een plek te geven binnen je eigen woonomgeving. Een product met een eigen verleden en verhaal… Zo heb je altijd iets unieks en bijzonders in huis!

Catharina

(in samenwerking met www.littlecorner.nl)


Upcycled interieur! (je vindt onderstaande producten in de webshop)

 

tessa
About tessa

No Comments

Leave a Comment

19 + veertien =

WhatsApp WhatsApp ons