Creative OpenCreative Open
creative open-bioshield smartcoatings-samenwerking-boomstamtafels-onzichtbare bescherming-nano techniek-boomstam meubels-tilburg

by Dymph van Uden

Zoals je misschien al opgevallen is, en zoals je kunt lezen op de website van Creative Open en van Bioshield Smartcoatings, is er een nauw samenwerkings verband tussen deze twee bedrijven. In dit blog kun je lezen over deze samenwerking en hoe deze tot stand is gekomen.

Het is ongeveer zes jaar geleden dat Tessa is begonnen met evenementen decoreren, decor stukken, meubels en interieur ontwerpen te maken en uit te voeren. In alle werkzaamheden vind je boomstammen en natuurlijke producten terug. Tessa houdt van de natuur en gelooft in de kracht hiervan. Zij vindt namelijk dat de natuur rust en balans brengt in een interieur. Vanaf het begin maakt Tessa dus interieur items van buiten hout. Nadat zij hier reeds drie jaar mee werkte, werd dit een interieur trend en hierdoor had Tessa de mogelijkheid een winkel te beginnen. Creative Open richt zich nu voornamelijk op het maken van interieur items van buitenhout. Denk hierbij aan boomstamtafels, boomstam krukken, blinde wandplanken, tv meubels, etc. In de ontwikkeling van de meubels van het buiten hout liep ze tegen het probleem aan dat ze het hout wilde beschermen, maar hier geen ‘onzichtbaar’ product voor kon vinden. Zonder bescherming krijg je kringen in hout en wordt het vies.
Een lak of een olie wilde Tessa liever niet gebruiken omdat zij het erg belangrijk vind om de authenticiteit van het product te behouden.

Quote: “ Ik hou ervan dat het eruit ziet alsof het product zo uit het bos gegrepen is, het moet echt zijn en blijven”

Een vriendin van Tessa stelde haar toen voor aan de eigenaar van een bedrijf welke gespecialiseerd is in Nanocoatings en natuurlijke producten onzichtbaar kan beschermen. Sander (eigenaar Bioshield Smartcoatings) heeft bij de opbouw van de winkel en de doorontwikkeling van de producten met raad en daad bijgestaan. Zo is deze samenwerking geboren en tot op heden ontwikkelen ze de buitenhout producten van Creative Open nog steeds met de innovatieve en verbeterde smartcoatings van Bioshield.

Het is goed om te weten waarom de samenwerking tussen Creative Open en BioShield Smart Coatings zo belangrijk is. Doordat zij vanuit hetzelfde pand samenwerken zijn de communicatielijnen zeer kort en door hun krachten te bundelen qua kennis en uitvoering versterkt dit beide bedrijven, ook op individueel niveau. Ze testen alle verschillende smartcoatings op de diverse regionale houtsoorten waar mee Creative Open werkt. Hierdoor weten zij precies welke coatings voor de diverse houtsoorten goed werkt en kunnen zij samen goed bepalen welke techniek toegepast moet worden.

Het is, ondanks de nauwe samenwerking, wel de bedoeling dat de twee bedrijven los van elkaar blijven. Naast de belangrijke samenwerking hebben ze beide nog eigen doelstellingen. Creatie Open is voor Bioshield Smartcoatings een belangrijke partner, maar daarnaast is de corebusiness van Bioshield Smartcoatings het behandelen van alle materialen zoals natuurstenen vloeren, wanden, keukenbladen, gevlinderde betonnen vloeren, gevels, hout dekken van schepen of wandpanelen en nog tientallen andere toepassingen. Lees hier meer over op de website van Bioshield Smartcoatings.

Voor de klanten van Creative Open is het dus een groot voordeel dat deze bedrijven zo nauw samen werken. Samen kunnen Tessa en Sander de kennis en uitvoering combineren waardoor een klant direct weet waar hij/zij aan toe is en zo wordt er snel geschakeld bij het uitvoeren van opdrachten.

Dymph
About Dymph

No Comments

Leave a Comment

elf − 1 =

creative open-bioshield smartcoatings-samenwerking-boomstamtafels-onzichtbare bescherming-nano techniek-boomstam meubels-tilburg
De samenwerking van Creative Open en Bioshield