Creative OpenCreative Open
de-groene-stad-milaan-trends-natuurlijk-boomstammeubels-creative-open-modern-natuur-groen
  • 0

by Mirte Roozen

Ondergedompeld in groen!

Voor ik begin nog een kleine introductie! Ik reageer eigenlijk altijd op de naam Mirte, studeer momenteel interieuradviseur en ik woon in het prachtige Tilburg. Ik blog regelmatig voor Creative Open, simpelweg omdat ik het mega leuk vind om mijn bevindingen met iedereen te delen.

Wat op dit moment de reden is voor deze blog, zal sommigen van jullie niet verbazen en andere zullen misschien geen idee hebben waar ik het over heb. Afgelopen week ben ik afgereisd naar Milaan voor de grootste design beurs van de wereld. Salone del Mobile is een wereldwijd bekend fenomeen voor iedere design freak. (Want zo mogen we onszelf best noemen (; )

Wat ik precies ben tegengekomen op de beurs en bij alle grote merken, blog ik graag later nog een keer over. Maar….. de-groene-stad-milaan-trends-natuurlijk-boomstammeubels-creative-open-modern-natuur-groen

Iets wat mij vol grote bewondering achter liet, is het groen in deze immense stad. Milaan is enorm bezig met het groener maken van de stad, zowel de gemeente als de bewoners. Ik heb mijn ogen uitgekeken en mijn camera staat vol met foto’s. Wat een fantastische stad! (Dat wisten we natuurlijk al, maar toch

de-groene-stad-milaan-trends-natuurlijk-boomstammeubels-creative-open-modern-natuur-groenEen van de meest bekende en ook meteen de meest bijzondere groene statements die Milaan te bieden heeft is het “Bosco Verticale” oftewel het verticale bos. De twee flats staan in de wijk Isola, wat bekend staat om zijn moderne aanpak! Deze flats zijn niet gemaakt voor de sier, ook al zijn ze prachtig. de-groene-stad-milaan-trends-natuurlijk-boomstammeubels-creative-open-modern-natuur-groenDe gebouwen produceren energie en dragen bij aan een specifiek microklimaat. De bomen die inmiddels enorm zijn geworden houden het lawaai van de stad tegen, zodat je je als bewoner in een echt afgelegen bos waant. Wanneer komen ze in Tilburg? Of in ieder geval in Nederland?

 

 

de-groene-stad-milaan-trends-natuurlijk-boomstammeubels-creative-open-modern-natuur-groen

Naast dit enorme statement van de gemeente, gaan ook de bewoners helemaal op in het groener maken van de stad. In iedere straat waar je loopt, vindt je woningen begroeit met planten, balkonnetjes vol met groen en terrassen gevuld met planten en bloemen. Milaan is een werkelijke droomwereld! 

 

 

Uiteraard wordt deze trend ook opgepikt door de designers om ons heen. Zij komen met de meest originele manieren om het groen op een design waardige manier naar binnen te halen. de-groene-stad-milaan-trends-natuurlijk-boomstammeubels-creative-open-modern-natuur-groen

Om alles even kort samen te pakken, geniet van al het groen om je heen en doe inspiratie op over hoe je je eigen omgeving meer groen kunt maken. Ik zit in ieder geval bomvol inspiratie! 

Wil je dit nu zelf ook doen? Kijk even bij onze groene accessoires!

Uiteraard helpt Tessa je in de winkel van Creative Open ook mega graag om te bekijken hoe we jouw omgeving natuurlijker en groener kunnen maken. Natuurlijkere boomstamtafels dan hier ga je niet vinden! Ze staan ook nog eens prachtig met een verzameling planten. (Het kan maar gezegd zijn hé) 

Wil je langskomen in de winkel? Check dan hier onze openingstijden en route!

Mirte Roozen
About Mirte Roozen

No Comments

Leave a Comment

achttien − 8 =

WhatsApp WhatsApp ons
de-groene-stad-milaan-trends-natuurlijk-boomstammeubels-creative-open-modern-natuur-groen
Ondergedompeld in groen!