Creative OpenCreative Open
  • 1

by Mirte Roozen

Klein, kleiner, kleinst

De zomervakantie begint al een beetje naar je te lonken. Misschien heb je zelfs al een heerlijke vakantie geboekt of ben je voorzichtig plannen aan het maken. Maar wat als je het hele jaar dat vakantiegevoel bij je kunt dragen, in een tiny house bijvoorbeeld. Wonen in een Tiny House is een trend die enorm gegroeid is dit jaar. 

Als je bijvoorbeeld op Google kijkt, dan zie je oneindige mogelijkheden aan Tiny Houses. Veel ramen, weinig ramen. Een huisje op palen of juist een huisje aan de grond met een dakraam. Uitschuifbare kastjes en tafels of compacte meubels. Een composttoilet voor het echte buitengevoel of een luxe inloopdouche? Het kan allemaal. 

Wat is een tiny house nu precies?

Tiny Houses zijn zoals het woord in het Engels al zegt kleine huisjes, het zijn volwaardige maar primaire woningen. Het bevat niet meer dan je als bewoner echt nodig zou moeten hebben. Een Tiny House is maximaal 50 m2, zo veel mogelijk zelfvoorzienend, van duurzame kwaliteit en gemaakt voor het full-time bewonen ervan. 

Buiten dat het simpel weg een prachtig klein huisje is, zit er nog veel meer achter de Tiny House trend en dat is juist wat wij er zo prachtig aan vinden.

We leven momenteel in een tijd waar materiële rijkdom een grote rol speelt, huizen worden steeds groter, dure auto’s op de oprit en een kleding kast vol designer kleding en iedereen heeft een telefoon aan zijn hand vastgeplakt. (Of moeten we het een tablet noemen, want ook deze worden steeds groter)

Toch begint er een omslag te komen en beseffen mensen dat ze niet gelukkiger worden van alle spullen en ruimte. De Tiny House trend is hier een reactie op geweest. We weten zeker dat je na deze blog er ook nog eens even goed over nadenkt, Tiny Houses zijn namelijk geweldig!

Gaan en staan waar jij wilt!

Een Tiny House biedt vrijheid, het huisje wordt namelijk vaak op wielen gemaakt. Mensen switchen eerder van werk tegenwoordig, zo kun je je huis lekker met je meenemen.

Het uitzicht beu zijn kan natuurlijk ook, pak je huis en rij naar je nieuwe bestemming. (Wel dicht bij de natuur uiteraard, een parkeerplaats biedt niet zoveel moois).

Ooit gehoord van een ecologische voetafdruk?

WAKKER WORDEN, WAKKER WORDEN, WAKKER WORDENNN…., je kent dat irritantte liedje vast wel, maar waarom worden we niet wakker dan?

De manier waarop wij als mensheid nu met de aarde omgaan kan niet veel langer zo door gaan, door de negatieve invloed van onze maatschappij op de natuur. Door duurzaam te leven en te wonen, kun je je ecologische voetafdruk verkleinen. Een Tiny House verbruikt veel minder energie en water. Het kan zelfs helemaal zelfvoorzienend door zonnepanelen, regenwater en moestuintjes.

WEETJE: “Duurzaam leven daar houden wij van! Daarom laten wij onze houtsoorten aan de lucht drogen en maken wij geen gebruik van enorm vervuilende droogovens.”

NOG EEN WEETJE: “Wij maken geen gebruik van hout wat geplant is om later te kappen, maar juist hout wat anders in de versnipperaar gaat. Zo beschermen we de prachtige bomen en geven zieke, oude of te grote bomen een nieuw leven.”

Klein, kleiner, kleinst

Naast alle positieve effecten zijn deze Tiny Houses ook nog een prachtig om naar de kijken. Uiteraard staat deze blog dan ook vol met afbeeldingen waarbij je jezelf al helemaal zit zitten in een Tiny House. Inspireer je hier en wie weet breng je binnenkort een vakantie door in een Tiny House om even proef te draaien!

Mirte Roozen
About Mirte Roozen

1 Comment

  • L.J.E.E. Scheijmans
    9:19 PM - 26 februari, 2021

    blijf graag op de hoogte van mogelijkheden en ontwikkelingen

Leave a Comment

8 − vier =

WhatsApp WhatsApp ons
Klein, kleiner, kleinst