Creative OpenCreative Open
  • 0

by Mirte Roozen

Kersenhouten meubels kennen we allemaal wel. Misschien zegt kersenhout je niets, maar de bruin, oranje meubels in je oma’s woonkamer vast wel. Wat voor houtsoort kersenhout is en wat je er allemaal mee kunt doen, lees je hier.  

Gebruik van kersenhout

Kersenhout is een houtsoort van de wilde kers. De boom wordt over het algemeen niet heel breed en heeft vaak veel zijtakken. Ondanks dat wordt kersenhout toch veel gebruikt in de meubelmakerij om decoratieve meubelen te maken. Niet alleen komt kersenhout in de meubelmakerij van pas, maar ook bij het maken van muziekinstrumenten en kinderspeelgoed.  

Wanneer je opzoek gaat naar kersenhouten meubels op bijvoorbeeld het internet, kom je bijna alleen maar vrij klassieke meubelen tegen. Kersenhout is een prachtige houtsoort met een mooie nerfstructuur, maar wij wilden hier iets anders mee doen dan alleen de klassieke meubels die we al kennen.  

Zo natuurlijk mogelijk

Kersenhout zoals het is, in een ander jasje dan je gewend bent. Het doel van het maken van onze tafels is de tafels zo natuurlijk mogelijk laten. De kersenhouten bomen die wij inkopen bij veelal particulieren hebben vaak bijzondere vormen omdat ze op kleine oppervlaktes groeien en zich in allerlei bochten moeten wringen. 

Gatenkaas met een dikke korst

boomstamtafel-salontafel-houtschijf-industrieel-industriële-industriele-organische-grote-wielen-tilburg-showroom-boomstamtafels-salontafels-design-meubels

Fruitbomen hebben heel veel vocht nodig voor hun fruit, daardoor wordt het hout onderaan bij de grond erg zacht. Dat verwijderen we bij het proces, omdat dit niet bruikbaar is. Doordoor hebben we af en toe ook tafels met een gat in het midden.  

De bast van kersenhout is een hele taaie jongen. Dit is een hele sterke, harde en dikke bast die de boom tegen van alles beschermd. Omdat de kersenboom zo’n flinke jas om zich heen heeft, vinden ook insecten het heerlijk om zich hier te nestelen. Vandaar dat we vaak ook patronen tegenkomen waar de insecten hebben gezeten.   

Cherry red

Door de diepe kleur, soms zelfs bijna kersenrood, en tekeningen in combinatie met unieke vormen kun je deze type tafels in bij ieder interieur kwijt. Van industrieel, naar modern, naar klassiek en ga zo maar door.  

Hopelijk hebben we je via deze blog weer wat bij geleerd over kersenhout en je ook inspiratie gegeven over wat je allemaal kunt met kersenhout.

 

Mirte Roozen
About Mirte Roozen

No Comments

Leave a Comment

zestien − acht =

WhatsApp WhatsApp ons
Kersenhout met een dikke jas