Creative OpenCreative Open
  • 0

by Shanice Sierkstra

Ondertussen is het geen nieuwtje meer, maar de industriële stijl wordt ontzettend veel gebruikt. Je ziet tegenwoordig restaurants, koffietentjes en kledingwinkels meegaan in de industriële stijl. Dat niet alleen, want ook steeds meer woonhuizen worden ingericht op basis van de “perfect Pinterest pictures”. De industriële stijl is gebaseerd op ruwe, robuuste en functionele elementen die wij in deze blog gaan laten zien.  

Kleuren 

Voor de basis van je woning adviseren wij, gebruik vooral niet te veel kleur. De basis van een industriële woning bestaat namelijk meestal uit neutrale kleuren zoals zwart, wit en grijs. Wil je toch wat kleur toevoegen aan je woning? Gebruik dan felle kleuren in de accessoires. Zo ziet de gehele woning er in een keer een stuk leuker uit.  

Houd je nu niet zo van felle kleuren , dan hebben we nog een andere oplossing. Kies voor verschillende tinten grijs. Hiermee zorg je dat je woning een harmonieus geheel is, maar dat je toch met kleurverschil speelt.  

Materialen 

Hierboven gaven we al aan dat ruwe, robuuste materialen een industrieel interieur kenmerken. Welke materialen er echt niet mogen ontbreken in je industriële stijl lees je hieronder: 

Bakstenen 

Je leest het al, bakstenen, dit is het ultieme materiaal om je woning die ruwe en robuuste uitstraling te geven. Doe dus vooral geen moeite om een stukadoor te vinden voor die opvallende muur want hij staat prachtig in je industriële interieur.  

Is er al wel tijden geleden gestukt bij je thuis? Je hoeft je stukwerk niet weg te bikken, er zijn namelijk ook alternatieven voor gevonden. Er is tegenwoordig erg veel behang met de bakstenenlook erop gedrukt. Zo kun je ook nog eens kiezen welke bakstenen jij het mooist vindt, zonder je hele woning plat te gooien. Dat is fijn! 

Leer 

Leer wordt bij erg veel woonstijlen toegepast tegenwoordig, maar past ook goed bij de industriële stijl. Dit materiaal heeft namelijk van zichzelf een stoere uitstraling en gaat goed samen met robuuste materialen als staal en hout.  

Je kunt leer op verschillende manieren toepassen in je interieur. Je zou meteen kunnen gaan shoppen voor een mooie leren bank. Is dit iets te veel van het goede voor je, dan kun je ook gaan voor een leren fauteuil met een metalen frame. Je kunt ook voor de subtielere weg kiezen en wat leuke leren accessoires aanschaffen of kiezen voor een wandplank met leren dragers.  

Staal 

Staal is een typisch materiaal wat jouw woning een stoere, koele sfeer geeft. Ook bij staal kun je zelf bekijken in hoeverre je dit materiaal wil gebruiken in je interieur. Je kunt ervoor kiezen het klein te houden en te gaan voor stoelen, een krukje of een bank met een metalen onderstel. Natuurlijk is het ook mogelijk om goed uit te pakken en te gaan voor een robuust stalen onderstel voor de eettafel. Metalen kasten of lockers zijn ook een echte eyecatcher en passen perfect bij de industriële stijl.  

Wij verkopen ook eettafels met een stalen onderstel!

Beton  

Betonnen vloeren zien we tegenwoordig op erg veel plekken, maar ook deze passen perfect bij deze stijl. Het is dan ook een typisch kenmerk van een industrieel interieur. Heb je niet de behoefte je hele vloer eruit te slopen en een betonvloer te laten leggen? Dan zijn er gelukkig ook nog genoeg andere opties om beton toe te voegen aan je interieur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een betonnen keukenblad, kaarsenhouders of salontafel.  

Is een betonnen vloer wel je interieur droom, maar is dit niet mogelijk in je woning? Ook hiervoor zijn tegenwoordig een heleboel oplossing gevonden. Een marmoleum of vinyl vloer met betonlook, geeft je ook het mooie, rauwe gevoel van een echte betonvloer.   

Hout 

Het liefst zo ruw en onbewerkt mogelijk. Hout zorgt voor warmte tussen alle koele en grijze tinten in je interieur.  Je kunt hout in meubels terug laten komen, door bijvoorbeeld te kiezen voor een eettafel met een robuust tafelblad en een metalen onderstel. Heb je al een prachtige eettafel? Met houten krukjes, kasten of bijzettafeltjes kun je op een simpele manier hout toevoegen aan je interieur.  

Aangezien wij uiteraard mega fan zijn van hout in het interieur, hebben wij gekeken naar welke houtsoort een perfecte match is met de industriële stijl. Dat is de esdoorn geworden! De esdoorn kenmerkt zichzelf door zijn robuuste knobbels, bobbels en organische vormen. Door deze “imperfecties” past de esdoorn perfect bij de ruwe en onbewerkte sfeer van de industriële woonstijl.  

Op zoek naar de perfecte tafel van esdoorn hout? Vind hem hier!

Wil je je eet- of salontafel er zo onbewerkt mogelijk uit laten zien, maar heb je er liever geen lelijke vlekken op? Bij Creative Open kun je ervoor kiezen je tafel te laten coaten met een onzichtbare coating die ervoor zorgt dat jouw tafel beschermd is tegen allerlei soorten vloeistoffen en vlekken. Perfect! 

Lees hier meer over de coating van Bioshield.

Zoals je hebt kunnen lezen in deze blog, kun je met een aantal elementen een industriële sfeer geven aan je woning. Een industrieel interieur kenmerkt zich door ruwe, robuuste materialen zoals, onbewerkt hout, metaal, beton, leer en bakstenen. Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel een hele hoop inspiratie voor je eigen industriële interieur.  Kom ook vooral een kijkje nemen in onze winkel om daar hout inspiratie op te doen.  

Wil je binnenkort langskomen in de winkel? Check hier onze openingstijden en contactgegevens.

 

Mirte
About Mirte

No Comments

Leave a Comment

11 + 14 =

WhatsApp WhatsApp ons
Alle kenmerken van een industrieel interieur