Creative OpenCreative Open
  • 0

by Mirte Roozen

Huismussen met een uitzicht vanaf de bank 

Officieel is het al een tijdje herfst. Echter hebben we daar in het zuiden van Nederland nog niet veel van meegekregen. In de week van 21 september genoten we namelijk nog volop van temperaturen rond de 23 graden. Voor de één “helaas” en voor de ander “geweldig”, maar de herfst is nu toch echt officieel aangebroken. Dat betekend dat er weer herfst producten in huis worden gehaald, aan de keukentafel, in de kledingkast, maar uiteraard ook in het interieur.  

Alle huismussen die zich terugtrekken in de donkere periode van het jaar willen uiteraard wel een tof uitzicht vanaf de bank. Bruin gekleurde kaarsen met herfst decoratie eromheen, pompoenen in een clubje op de grond en tamme kastanjes in een schaaltje op tafel. Nu kan ik je uiteraard gaan vertellen dat je nog veel meer kunt vinden om je interieur herfst proof te maken, maar wat als ik je nu iets compleet anders laat zien.  

Overal prikkelbollen 

We laten de accessoires even links liggen en gaan ons focussen op een echte herfstklassieker maar dan anders. ‘De wilde kastanje’ iedereen kent hem wel. Grote bomen die prachtig kleuren in de herfst en bollen met flinke stekels laten vallen op de grond. Wij gebruiken liever de boom dan de prikkelende bollen, maar ieder zo zijn keus natuurlijk!  

Er heerst op het moment helaas een ziekte onder de kastanjebomen in ons hele land, genaamd de kastanjebloedingsziekte. De ziekte kan niet voorkomen worden en hierdoor sterven er veel kastanjebomen op het moment. Dit is uiteraard zonde van onze prachtige natuur, juist daarom willen wij hier iets moois mee doen!   

Prachtige kenmerken 

Wij zijn helemaal fan van wilde kastanje voor het maken van unieke tafels. Wilde kastanje heeft een aantal hele toffe eigenschappen die wij graag benadrukken in onze tafels. Een heel groot voordeel van deze boomsoort is dat het een ‘snel groeier’ is. Zoals het woord waarschijnlijk al zegt, is dit een boomsoort die snel groot wordt en vaak enorme diameters bereikt. Dit zorgt ervoor dat wij dus ook grote tafels kunnen maken van kastanje hout. Pluspuntje!  

boomstamtafel-salontafel-houtschijf-industrieel-industriële-industriele-organische-grote-wielen-tilburg-showroom-boomstamtafels-salontafels-design-meubelsNaast de grote diameters heeft de kastanjeboom nog meer prachtige kenmerken. Het is namelijk een boom met veel organische vormen en prachtige tekeningen. De tekeningen en organische vormen behouden wij zo veel mogelijk tijdens het proces van boomstam tot tafel!  

Bekijk hier een paar prachtige tafels van wilde kastanje hout! 

Bekijk hier een paar prachtige tafels van wilde kastanje hout! 

Onze favoriet 

Uiteraard vinden wij dat houten meubels in ieder interieur passen, maar wilde kastanje hout staat in het bijzonder erg goed bij een modern strak interieur. De grijze ondertoon in deze houtsoort staat prachtig op een gevlinderde betonvloer. De warmte van hout zorgt juist weer voor extra levendigheid en de organische vormen maken er een uniek plaatje van!  

Speciaal voor betonvloeren is Bioshield Smartcoatings er om uw vloer ook nog eens perfect te behandelen tegen vocht en vuil! Benieuwd naar meer hierover? Bekijk dan de website van Bioshield.  

Leuk weetje! 

Een aantal jaar geleden toen attractie “De Baron” werd gebouwd in de Efteling, moesten er helaas een aantal bomen gekapt worden. Zo ook een prachtige kastanjeboom. Van deze boom hebben wij een aantal stukken ingekocht en bijzondere tafels van mogen maken! 

Bekijk hier een aantal van deze toffe tafels! 

We hopen dat u met plezier deze blog heeft gelezen en natuurlijk ook meer heeft geleerd over kastanje hout! Volgende week komt er weer een toffe blog online! Hopelijk tot dan!

Mirte Roozen
About Mirte Roozen

No Comments

Leave a Comment

achttien − zeventien =

WhatsApp WhatsApp ons
Huismussen met een uitzicht vanaf de bank