Creative OpenCreative Open
  • 0

by Mirte Roozen

Geef planten hun verdiende troon

Planten geven een interieur een boost frisheid, sfeer en uniekheid. Tegenwoordig zien we dan ook overal in interieurs planten oppoppen. Ook wel de botanische trend genoemd. Wanneer je inspiratie wilt opdoen voor deze trend, kan ik je vertellen, het internet staat er vol mee. Meer dan genoeg “Pinterest perfect pictures” te vinden.  

De botanische interieur stijl draait voornamelijk om veel planten en de kleur groen. Het is dan ook van groot belang dat je ontzettend veel planten ziet die met elkaar gecombineerd worden op de meest gekke en creatieve manieren.  

 In deze blog laten we een aantal manieren zien waarop je de botanische trend kunt toepassen en bespreken we een paar van onze producten die perfect op deze trend aansluiten.  

 #1 Accessoires uit de natuur 

Uiteraard kun je ook de natuur in huis halen met andere producten dan alleen planten, denk bijvoorbeeld aan leuke accessoires in de kleur groen of met een natuurlijke print. Plaats een aantal leuke kussens met blad print op de bank en start met genieten! 

 

#2 Gezellig clubje 

Heb je een saaie lege hoek in je woning? Plaats een clubje planten bij elkaar, gewoon op de grond. Kies voor verschillende hoogtes/soorten planten en potten, dit zorgt voor een speels en natuurlijk effect. Een kale wand achter je clubje planten kun je nog aankleden met wat leuke fotolijsten en klaar is je botanische hoek!

 

#3 Tafeltje of krukje? 

In huis staan allerlei tafels, een eetkamertafel, een tafel in de woonkamer, een keukentafel of een mooie tafel of kruk ter decoratie. Stuk voor stuk zijn het leuke plekken om te decoreren met planten. Een leuke bijzettafel of kruk is een perfect podium voor allerlei mooie en unieke planten. De keukentafel kan gedecoreerd worden met wat kleine potjes en planten. Planten op tafels en krukken zijn een echte musthave in het botanische interieur.

 

Bekijk hier de perfecte plantenkruk! 

 #4 Hanging beauties  

Tegenwoordig zie je steeds meer toffe creaties om je planten nog origineler te presenteren. Hier is de macramé plantenhanger een perfect voorbeeld van. Het vergt even op de ladder klimmen om hem op te hangen, maar dan heb je ook wat! Hoe leuk zijn hangende kruidenplantjes in de keuken, een rijtje plantjes voor het raam of een clubje bij elkaar naast je ultieme relaxfauteuil. Precies.. Heel leuk! 

 #5 Plankje, plankje, plankje aan de wand 

Wandplanken zijn de ideale plek om veel en verschillende planten op te zetten. Je kunt hier allerlei leuke planten neerzetten met verschillende potten. Wil je een beetje eenheid behouden? Ga dan bijvoorbeeld voor alle potten in dezelfde kleur, maar in andere formaten. Terracottapotten zijn op het moment ontzettend populair en passen goed in een botanisch interieur.   

 

Wandplanken helemaal naar uw eigen zin? 

 

#6 Niet zo’n ster in het verzorgen van planten 

Zoals ik eerder al noemde, heb je niet altijd planten nodig om het botanische gevoel in huis te krijgen. Dus ben je niet geboren met groene vingers? Ren dan niet gillend weg van de botanische woontrend, maar ga opzoek naar andere alternatieven. Een goed voorbeeld hiervan is, behang. Met wat groene accessoires en een kleurrijke wand met plantenprint kom je al een heel eind.  

#7 Laat ze schitteren

Geef je planten de perfecte plek om te schitteren. Een mooie pilaar waar je een plant of clubje planten op kunt plaatsen staat prachtig. Speel met verschillende soorten planten en zet er leuke accessoires bij. Hierbij kun je kiezen voor een stoere houten pilaar of bijvoorbeeld een industriële ton. Klaar is kees!

 

Vind hier de ideale stoere pilaar voor jouw planten!

#8 Helemaal fan

Zie je de botanische woonstijl helemaal zitten en durf je wat extreem te gaan? Plaats dan op iedere mogelijke manier planten in je woning en combineer ze met andere natuurlijke materialen. Zo ga jij je helemaal thuis voelen in je eigen plantenkas! 

 

Op zoek naar leuke accessoires voor bij deze woonstijl? Klik hier. 

Dit waren een aantal manieren waarop je de botanische woontrend zou kunnen toepassen in je interieur. Hopelijk heb je hiermee een hele hoop inspiratie opgedaan om je eigen botanische interieur te gaan creëren. Kom ook vooral een kijkje nemen in onze winkel om daar inspiratie op te doen of een van onze gelinkte producten te komen bekijken! 

Wil je binnenkort langskomen in de winkel? Check hier onze openingstijden en contactgegevens.

Mirte Roozen
About Mirte Roozen

No Comments

Leave a Comment

1 + 3 =

WhatsApp WhatsApp ons
Geef planten hun verdiende troon