Creative OpenCreative Open
lush-shampoobar-milieu-ecofriendly-love-nature-shampoo-bar

By Mirte Roozen

Gewoontes en gemak weggooien, in plaats van plastic

Gewoontes en gemak weggooien, in plaats van plastic

Alweer een aantal weken geleden was ik op vakantie in Marrakech. Wandelend door de oude stad en de souks (winkelcentrum), stuiten we op een prachtig winkeltje met allerlei badproducten, parfums en kruiden. De eigenaar liet ons alle producten ruiken en proberen. Het waren niet zomaar producten, want al deze producten waren plastic vrij! Blokken zeep, blokken parfum, kruiden is een soort katoenen koffiefilters. WAT ONGELOFELIJK PRACHTIG, was het enige wat ik kon denken. Niet alleen zien de producten eruit om op te eten, maar ook zijn ze nog eens super eco bewust. Dat maakt ze minstens zo prachtig. 

Later in de vakantie zette dit mij steeds meer aan het denken. We kunnen makkelijk leven met zoveel minder afval. Al zorgen we al voor wat minder plastic in huis en zo ook iets minder afval. 

De zero waste community wordt steeds groter en dat is maar goed ook. Wat houd het precies in? Letterlijk betekent zero waste dus ‘nul afval’. Dit betekent niet alleen plastic proberen te vermijden, maar compleet afvalvrij te leven. Zero waste gaat dus ook over het verkleinen van je ecologische voetafdruk, recyclen, minder consumeren en bewuster inkopen.

Het begin maken is niet makkelijk uiteraard en helemaal zonder afval leven ook niet. Hieronder daarom wat tips waarmee je in ieder geval mee kunt dragen aan minder afval. 

1. Shampoobars 

In plaats van grote plastic flessen shampoo en conditioner in de douche, ga voor een schattig blikje met daarin een shampoobar. Steeds meer bedrijven promoten hun shampoobars, de meest bekende is uiteraard Lush. Lush is een bedrijf wat bewust bezig is met het verminderen van hun effect op het milieu. 

Zeg me niet dat ze er niet heeeeerlijk uit zien. Check ze hier

 

2. Make-up reiniging

Wattenschijfjes, make-up doekjes, wattenstaafjes, of te wel allemaal afval. Dit kan anders! Ik gebruik zelf al jaren de herbruikbare make-up doekjes van Optidee. Deze doekjes gebruik je met enkel water, de doek heeft twee kanten één om de make-up te verwijderen en de andere kant om te reinigen. Je kunt ze gewoon in de wasmachine gooien en de volgende keer weer gebruiken. Naast milieu bewust zijn, bespaar ook je nog eens een heleboel geld, want voor €19,95 heb je al 5 doeken die nog jaren mee gaan. 

Bekijk hier deze fantastische doekjes 

3. De markt in plaats van de supermarkt

Op de markt vind je bijna alle producten zonder verpakkingsmateriaal. Wanneer er wel iets verpakt moet worden is dat vaak in papieren zakjes. Bij het kopen van vleeswaren of kaas kun je je eigen bakje meenemen, zodat er niets verpakt hoeft te worden. Slim hè?

Kaas, groenten, brood en bakjes met left overs kun je bijvoorbeeld inpakken met bee’s wrap. Dit zijn doekjes gemaakt van bijenwas en katoen. Je kunt ze hergebruiken door te spoelen met koud water en op te laten drogen! Deze fantastische oplossing kun je hier eens goed bekijken

4. Rietjes

Ja, dat klinkt niet als een grote verandering, maar hoeveel rietjes gebruik jij zelf? Iedere keer als je lekker een borreltje doet op het terras of wanneer je thuis lekker een drankje wil drinken met een rietje. I know het drinkt lekker met een rietje, maar een herbruikbaar rietje drinkt net zo lekker hoor 😉 

Geef toe…. Dit ziet er toch vele malen gaver uit dan die lelijke plastic dingen? I love it! 

 

Dit zijn inderdaad maar een paar kleine aanpassingen maar ze helpen alweer een heleboel met minder plastic in onze prullenbakken. Over het hele internet zijn genoeg tips te vinden om te leven met minder plastic! Ga ervoor zou ik zeggen, dan gaan wij ook extra ons best doen! Ten slotte een mooie quote die hopelijk blijft hangen!

“We don’t need a handful of people doing zero waste perfectly. We need millions of people doing it imperfectly.”

 

 

By Mirte Roozen

Klein, kleiner, kleinst

Klein, kleiner, kleinst

De zomervakantie begint al een beetje naar je te lonken. Misschien heb je zelfs al een heerlijke vakantie geboekt of ben je voorzichtig plannen aan het maken. Maar wat als je het hele jaar dat vakantiegevoel bij je kunt dragen, in een tiny house bijvoorbeeld. Wonen in een Tiny House is een trend die enorm gegroeid is dit jaar. 

Als je bijvoorbeeld op Google kijkt, dan zie je oneindige mogelijkheden aan Tiny Houses. Veel ramen, weinig ramen. Een huisje op palen of juist een huisje aan de grond met een dakraam. Uitschuifbare kastjes en tafels of compacte meubels. Een composttoilet voor het echte buitengevoel of een luxe inloopdouche? Het kan allemaal. 

Wat is een tiny house nu precies?

Tiny Houses zijn zoals het woord in het Engels al zegt kleine huisjes, het zijn volwaardige maar primaire woningen. Het bevat niet meer dan je als bewoner echt nodig zou moeten hebben. Een Tiny House is maximaal 50 m2, zo veel mogelijk zelfvoorzienend, van duurzame kwaliteit en gemaakt voor het full-time bewonen ervan. 

Buiten dat het simpel weg een prachtig klein huisje is, zit er nog veel meer achter de Tiny House trend en dat is juist wat wij er zo prachtig aan vinden.

We leven momenteel in een tijd waar materiële rijkdom een grote rol speelt, huizen worden steeds groter, dure auto’s op de oprit en een kleding kast vol designer kleding en iedereen heeft een telefoon aan zijn hand vastgeplakt. (Of moeten we het een tablet noemen, want ook deze worden steeds groter)

Toch begint er een omslag te komen en beseffen mensen dat ze niet gelukkiger worden van alle spullen en ruimte. De Tiny House trend is hier een reactie op geweest. We weten zeker dat je na deze blog er ook nog eens even goed over nadenkt, Tiny Houses zijn namelijk geweldig!

Gaan en staan waar jij wilt!

Een Tiny House biedt vrijheid, het huisje wordt namelijk vaak op wielen gemaakt. Mensen switchen eerder van werk tegenwoordig, zo kun je je huis lekker met je meenemen.

Het uitzicht beu zijn kan natuurlijk ook, pak je huis en rij naar je nieuwe bestemming. (Wel dicht bij de natuur uiteraard, een parkeerplaats biedt niet zoveel moois).

Ooit gehoord van een ecologische voetafdruk?

WAKKER WORDEN, WAKKER WORDEN, WAKKER WORDENNN…., je kent dat irritantte liedje vast wel, maar waarom worden we niet wakker dan?

De manier waarop wij als mensheid nu met de aarde omgaan kan niet veel langer zo door gaan, door de negatieve invloed van onze maatschappij op de natuur. Door duurzaam te leven en te wonen, kun je je ecologische voetafdruk verkleinen. Een Tiny House verbruikt veel minder energie en water. Het kan zelfs helemaal zelfvoorzienend door zonnepanelen, regenwater en moestuintjes.

WEETJE: “Duurzaam leven daar houden wij van! Daarom laten wij onze houtsoorten aan de lucht drogen en maken wij geen gebruik van enorm vervuilende droogovens.”

NOG EEN WEETJE: “Wij maken geen gebruik van hout wat geplant is om later te kappen, maar juist hout wat anders in de versnipperaar gaat. Zo beschermen we de prachtige bomen en geven zieke, oude of te grote bomen een nieuw leven.”

Klein, kleiner, kleinst

Naast alle positieve effecten zijn deze Tiny Houses ook nog een prachtig om naar de kijken. Uiteraard staat deze blog dan ook vol met afbeeldingen waarbij je jezelf al helemaal zit zitten in een Tiny House. Inspireer je hier en wie weet breng je binnenkort een vakantie door in een Tiny House om even proef te draaien!

de-groene-stad-milaan-trends-natuurlijk-boomstammeubels-creative-open-modern-natuur-groen

By Mirte Roozen

Ondergedompeld in groen!

Ondergedompeld in groen!

Voor ik begin nog een kleine introductie! Ik reageer eigenlijk altijd op de naam Mirte, studeer momenteel interieuradviseur en ik woon in het prachtige Tilburg. Ik blog regelmatig voor Creative Open, simpelweg omdat ik het mega leuk vind om mijn bevindingen met iedereen te delen.

Wat op dit moment de reden is voor deze blog, zal sommigen van jullie niet verbazen en andere zullen misschien geen idee hebben waar ik het over heb. Afgelopen week ben ik afgereisd naar Milaan voor de grootste design beurs van de wereld. Salone del Mobile is een wereldwijd bekend fenomeen voor iedere design freak. (Want zo mogen we onszelf best noemen (; )

Wat ik precies ben tegengekomen op de beurs en bij alle grote merken, blog ik graag later nog een keer over. Maar…..

Iets wat mij vol grote bewondering achter liet, is het groen in deze immense stad. Milaan is enorm bezig met het groener maken van de stad, zowel de gemeente als de bewoners. Ik heb mijn ogen uitgekeken en mijn camera staat vol met foto’s. Wat een fantastische stad! (Dat wisten we natuurlijk al, maar toch

Een van de meest bekende en ook meteen de meest bijzondere groene statements die Milaan te bieden heeft is het “Bosco Verticale” oftewel het verticale bos. De twee flats staan in de wijk Isola, wat bekend staat om zijn moderne aanpak! Deze flats zijn niet gemaakt voor de sier, ook al zijn ze prachtig. De gebouwen produceren energie en dragen bij aan een specifiek microklimaat. De bomen die inmiddels enorm zijn geworden houden het lawaai van de stad tegen, zodat je je als bewoner in een echt afgelegen bos waant. Wanneer komen ze in Tilburg? Of in ieder geval in Nederland?

 

 

Naast dit enorme statement van de gemeente, gaan ook de bewoners helemaal op in het groener maken van de stad. In iedere straat waar je loopt, vindt je woningen begroeit met planten, balkonnetjes vol met groen en terrassen gevuld met planten en bloemen. Milaan is een werkelijke droomwereld! 

 

 

Uiteraard wordt deze trend ook opgepikt door de designers om ons heen. Zij komen met de meest originele manieren om het groen op een design waardige manier naar binnen te halen.

Om alles even kort samen te pakken, geniet van al het groen om je heen en doe inspiratie op over hoe je je eigen omgeving meer groen kunt maken. Ik zit in ieder geval bomvol inspiratie! 

Wil je dit nu zelf ook doen? Kijk even bij onze groene accessoires!

Uiteraard helpt Tessa je in de winkel van Creative Open ook mega graag om te bekijken hoe we jouw omgeving natuurlijker en groener kunnen maken. Natuurlijkere boomstamtafels dan hier ga je niet vinden! Ze staan ook nog eens prachtig met een verzameling planten. (Het kan maar gezegd zijn hé) 

Wil je langskomen in de winkel? Check dan hier onze openingstijden en route!

By Mirte Roozen

Huismussen met een uitzicht vanaf de bank 

Huismussen met een uitzicht vanaf de bank 

Officieel is het al een tijdje herfst. Echter hebben we daar in het zuiden van Nederland nog niet veel van meegekregen. In de week van 21 september genoten we namelijk nog volop van temperaturen rond de 23 graden. Voor de één “helaas” en voor de ander “geweldig”, maar de herfst is nu toch echt officieel aangebroken. Dat betekend dat er weer herfst producten in huis worden gehaald, aan de keukentafel, in de kledingkast, maar uiteraard ook in het interieur.  

Alle huismussen die zich terugtrekken in de donkere periode van het jaar willen uiteraard wel een tof uitzicht vanaf de bank. Bruin gekleurde kaarsen met herfst decoratie eromheen, pompoenen in een clubje op de grond en tamme kastanjes in een schaaltje op tafel. Nu kan ik je uiteraard gaan vertellen dat je nog veel meer kunt vinden om je interieur herfst proof te maken, maar wat als ik je nu iets compleet anders laat zien.  

Overal prikkelbollen 

We laten de accessoires even links liggen en gaan ons focussen op een echte herfstklassieker maar dan anders. ‘De wilde kastanje’ iedereen kent hem wel. Grote bomen die prachtig kleuren in de herfst en bollen met flinke stekels laten vallen op de grond. Wij gebruiken liever de boom dan de prikkelende bollen, maar ieder zo zijn keus natuurlijk!  

Er heerst op het moment helaas een ziekte onder de kastanjebomen in ons hele land, genaamd de kastanjebloedingsziekte. De ziekte kan niet voorkomen worden en hierdoor sterven er veel kastanjebomen op het moment. Dit is uiteraard zonde van onze prachtige natuur, juist daarom willen wij hier iets moois mee doen!   

Prachtige kenmerken 

Wij zijn helemaal fan van wilde kastanje voor het maken van unieke tafels. Wilde kastanje heeft een aantal hele toffe eigenschappen die wij graag benadrukken in onze tafels. Een heel groot voordeel van deze boomsoort is dat het een ‘snel groeier’ is. Zoals het woord waarschijnlijk al zegt, is dit een boomsoort die snel groot wordt en vaak enorme diameters bereikt. Dit zorgt ervoor dat wij dus ook grote tafels kunnen maken van kastanje hout. Pluspuntje!  

Naast de grote diameters heeft de kastanjeboom nog meer prachtige kenmerken. Het is namelijk een boom met veel organische vormen en prachtige tekeningen. De tekeningen en organische vormen behouden wij zo veel mogelijk tijdens het proces van boomstam tot tafel!  

Bekijk hier een paar prachtige tafels van wilde kastanje hout! 

Bekijk hier een paar prachtige tafels van wilde kastanje hout! 

Onze favoriet 

Uiteraard vinden wij dat houten meubels in ieder interieur passen, maar wilde kastanje hout staat in het bijzonder erg goed bij een modern strak interieur. De grijze ondertoon in deze houtsoort staat prachtig op een gevlinderde betonvloer. De warmte van hout zorgt juist weer voor extra levendigheid en de organische vormen maken er een uniek plaatje van!  

Speciaal voor betonvloeren is Bioshield Smartcoatings er om uw vloer ook nog eens perfect te behandelen tegen vocht en vuil! Benieuwd naar meer hierover? Bekijk dan de website van Bioshield.  

Leuk weetje! 

Een aantal jaar geleden toen attractie “De Baron” werd gebouwd in de Efteling, moesten er helaas een aantal bomen gekapt worden. Zo ook een prachtige kastanjeboom. Van deze boom hebben wij een aantal stukken ingekocht en bijzondere tafels van mogen maken! 

Bekijk hier een aantal van deze toffe tafels! 

We hopen dat u met plezier deze blog heeft gelezen en natuurlijk ook meer heeft geleerd over kastanje hout! Volgende week komt er weer een toffe blog online! Hopelijk tot dan!

By Mirte Roozen

Vintage is oud. Retro doet alsof.

Vintage is oud. Retro doet alsof.

Retro of vintage, wat is het nu? 

De stijlen retro en vintage worden vaak door elkaar gehaald. Toch zijn ze absoluut niet hetzelfde. Vintage houdt in dat iets oud is. Met oud bedoelen we; in ieder geval ouder dan de jaren ‘80. Dit wordt dus in principe hergebruikt. Retro betekend ‘terug’ en wordt gebruikt voor nieuwe producten in een oud jasje. Meestal wordt retro gekoppeld aan de looks van een jaren ‘60 of ‘70 woning.  

“More is more” 

In plaats van “less is more” is bij een retro interieur “more is more” meer van toepassing. Kleuren en patronen spelen een erg belangrijke rol in een retro interieur. Kleuren als oranje, rood, groen, geel en bruin worden veel gebruikt. Behang is ook zeker een element wat niet kan missen. Het behang of een tof vloerkleed met gekke patronen maakt een leuk statement. Gek doen kunnen we allemaal en nu mag het! 

Stokoud maar uniek 

Vintage objecten vind je niet zomaar en overal. Er komen steeds meer winkels die speciaal in vintage artikelen gespecialiseerd zijn, maar ook bij de kringloopwinkel kun je al een hele hoop vinden. Daarnaast kun je op rommelmarkten je slag slaan en voor een leuk prijsje wat goudmijntjes vinden.  

De kunst van vintage meubels of accessoires toevoegen aan je interieur is het goed combineren. Te veel vintage elementen creëren meer een museum dan een lekker huisje. Zorg bijvoorbeeld voor een moderne basis met vintage elementen erin. Kleuren die veel ziet in een vintage interieur zijn wit en bruin tinten die aangevuld worden met accentkleuren zoals: olijfgroen, mosterdgeel, loodgrijs, petrol blauw en pasteltinten.  

Bekijk hier een aantal van onze vintage accessoires.  

Oud hout als nieuw retro meubel  

Hout speelt in een retro en in een vintage interieur een grote rol. Naast het gebruik van kleur is ook hout echt kenmerkend voor deze interieurstijlen. Hierbij kun je uiteraard kiezen voor een oud meubel, wat je eventueel een beetje kunt opknappen voor gebruik. Of je gaat voor oud hout in een nieuw meubel en kiest voor een retro stijlelement.  

Eiken is een houtsoort die goed bij de vintage en retro meubelen past. Eiken kleurt door zijn licht aanwezige gele ondertoon, erg goed bij de kleurenschema’s van een retro of vintage interieurstijlen.  

Wij werken ook graag met eikenhout, klik hier voor onze producten! 

 Hopelijk heb je met deze blog weer wat inspiratie opgedaan en plezier gehad in het lezen!  

Wil je een keer komen kijken in de winkel? Check dan hier onze openingstijden en locatie. 

By Mirte Roozen

Kersenhout met een dikke jas

Kersenhouten meubels kennen we allemaal wel. Misschien zegt kersenhout je niets, maar de bruin, oranje meubels in je oma’s woonkamer vast wel. Wat voor houtsoort kersenhout is en wat je er allemaal mee kunt doen, lees je hier.  

Gebruik van kersenhout

Kersenhout is een houtsoort van de wilde kers. De boom wordt over het algemeen niet heel breed en heeft vaak veel zijtakken. Ondanks dat wordt kersenhout toch veel gebruikt in de meubelmakerij om decoratieve meubelen te maken. Niet alleen komt kersenhout in de meubelmakerij van pas, maar ook bij het maken van muziekinstrumenten en kinderspeelgoed.  

Wanneer je opzoek gaat naar kersenhouten meubels op bijvoorbeeld het internet, kom je bijna alleen maar vrij klassieke meubelen tegen. Kersenhout is een prachtige houtsoort met een mooie nerfstructuur, maar wij wilden hier iets anders mee doen dan alleen de klassieke meubels die we al kennen.  

Zo natuurlijk mogelijk

Kersenhout zoals het is, in een ander jasje dan je gewend bent. Het doel van het maken van onze tafels is de tafels zo natuurlijk mogelijk laten. De kersenhouten bomen die wij inkopen bij veelal particulieren hebben vaak bijzondere vormen omdat ze op kleine oppervlaktes groeien en zich in allerlei bochten moeten wringen. 

Gatenkaas met een dikke korst

Fruitbomen hebben heel veel vocht nodig voor hun fruit, daardoor wordt het hout onderaan bij de grond erg zacht. Dat verwijderen we bij het proces, omdat dit niet bruikbaar is. Doordoor hebben we af en toe ook tafels met een gat in het midden.  

De bast van kersenhout is een hele taaie jongen. Dit is een hele sterke, harde en dikke bast die de boom tegen van alles beschermd. Omdat de kersenboom zo’n flinke jas om zich heen heeft, vinden ook insecten het heerlijk om zich hier te nestelen. Vandaar dat we vaak ook patronen tegenkomen waar de insecten hebben gezeten.   

Cherry red

Door de diepe kleur, soms zelfs bijna kersenrood, en tekeningen in combinatie met unieke vormen kun je deze type tafels in bij ieder interieur kwijt. Van industrieel, naar modern, naar klassiek en ga zo maar door.  

Hopelijk hebben we je via deze blog weer wat bij geleerd over kersenhout en je ook inspiratie gegeven over wat je allemaal kunt met kersenhout.

 

By Mirte Roozen

Geef planten hun verdiende troon 

Geef planten hun verdiende troon

Planten geven een interieur een boost frisheid, sfeer en uniekheid. Tegenwoordig zien we dan ook overal in interieurs planten oppoppen. Ook wel de botanische trend genoemd. Wanneer je inspiratie wilt opdoen voor deze trend, kan ik je vertellen, het internet staat er vol mee. Meer dan genoeg “Pinterest perfect pictures” te vinden.  

De botanische interieur stijl draait voornamelijk om veel planten en de kleur groen. Het is dan ook van groot belang dat je ontzettend veel planten ziet die met elkaar gecombineerd worden op de meest gekke en creatieve manieren.  

 In deze blog laten we een aantal manieren zien waarop je de botanische trend kunt toepassen en bespreken we een paar van onze producten die perfect op deze trend aansluiten.  

 #1 Accessoires uit de natuur 

Uiteraard kun je ook de natuur in huis halen met andere producten dan alleen planten, denk bijvoorbeeld aan leuke accessoires in de kleur groen of met een natuurlijke print. Plaats een aantal leuke kussens met blad print op de bank en start met genieten! 

 

#2 Gezellig clubje 

Heb je een saaie lege hoek in je woning? Plaats een clubje planten bij elkaar, gewoon op de grond. Kies voor verschillende hoogtes/soorten planten en potten, dit zorgt voor een speels en natuurlijk effect. Een kale wand achter je clubje planten kun je nog aankleden met wat leuke fotolijsten en klaar is je botanische hoek!

 

#3 Tafeltje of krukje? 

In huis staan allerlei tafels, een eetkamertafel, een tafel in de woonkamer, een keukentafel of een mooie tafel of kruk ter decoratie. Stuk voor stuk zijn het leuke plekken om te decoreren met planten. Een leuke bijzettafel of kruk is een perfect podium voor allerlei mooie en unieke planten. De keukentafel kan gedecoreerd worden met wat kleine potjes en planten. Planten op tafels en krukken zijn een echte musthave in het botanische interieur.

 

Bekijk hier de perfecte plantenkruk! 

 #4 Hanging beauties  

Tegenwoordig zie je steeds meer toffe creaties om je planten nog origineler te presenteren. Hier is de macramé plantenhanger een perfect voorbeeld van. Het vergt even op de ladder klimmen om hem op te hangen, maar dan heb je ook wat! Hoe leuk zijn hangende kruidenplantjes in de keuken, een rijtje plantjes voor het raam of een clubje bij elkaar naast je ultieme relaxfauteuil. Precies.. Heel leuk! 

 #5 Plankje, plankje, plankje aan de wand 

Wandplanken zijn de ideale plek om veel en verschillende planten op te zetten. Je kunt hier allerlei leuke planten neerzetten met verschillende potten. Wil je een beetje eenheid behouden? Ga dan bijvoorbeeld voor alle potten in dezelfde kleur, maar in andere formaten. Terracottapotten zijn op het moment ontzettend populair en passen goed in een botanisch interieur.   

 

Wandplanken helemaal naar uw eigen zin? 

 

#6 Niet zo’n ster in het verzorgen van planten 

Zoals ik eerder al noemde, heb je niet altijd planten nodig om het botanische gevoel in huis te krijgen. Dus ben je niet geboren met groene vingers? Ren dan niet gillend weg van de botanische woontrend, maar ga opzoek naar andere alternatieven. Een goed voorbeeld hiervan is, behang. Met wat groene accessoires en een kleurrijke wand met plantenprint kom je al een heel eind.  

#7 Laat ze schitteren

Geef je planten de perfecte plek om te schitteren. Een mooie pilaar waar je een plant of clubje planten op kunt plaatsen staat prachtig. Speel met verschillende soorten planten en zet er leuke accessoires bij. Hierbij kun je kiezen voor een stoere houten pilaar of bijvoorbeeld een industriële ton. Klaar is kees!

 

Vind hier de ideale stoere pilaar voor jouw planten!

#8 Helemaal fan

Zie je de botanische woonstijl helemaal zitten en durf je wat extreem te gaan? Plaats dan op iedere mogelijke manier planten in je woning en combineer ze met andere natuurlijke materialen. Zo ga jij je helemaal thuis voelen in je eigen plantenkas! 

 

Op zoek naar leuke accessoires voor bij deze woonstijl? Klik hier. 

Dit waren een aantal manieren waarop je de botanische woontrend zou kunnen toepassen in je interieur. Hopelijk heb je hiermee een hele hoop inspiratie opgedaan om je eigen botanische interieur te gaan creëren. Kom ook vooral een kijkje nemen in onze winkel om daar inspiratie op te doen of een van onze gelinkte producten te komen bekijken! 

Wil je binnenkort langskomen in de winkel? Check hier onze openingstijden en contactgegevens.

By Shanice Sierkstra

Alle kenmerken van een industrieel interieur

Ondertussen is het geen nieuwtje meer, maar de industriële stijl wordt ontzettend veel gebruikt. Je ziet tegenwoordig restaurants, koffietentjes en kledingwinkels meegaan in de industriële stijl. Dat niet alleen, want ook steeds meer woonhuizen worden ingericht op basis van de “perfect Pinterest pictures”. De industriële stijl is gebaseerd op ruwe, robuuste en functionele elementen die wij in deze blog gaan laten zien.  

Kleuren 

Voor de basis van je woning adviseren wij, gebruik vooral niet te veel kleur. De basis van een industriële woning bestaat namelijk meestal uit neutrale kleuren zoals zwart, wit en grijs. Wil je toch wat kleur toevoegen aan je woning? Gebruik dan felle kleuren in de accessoires. Zo ziet de gehele woning er in een keer een stuk leuker uit.  

Houd je nu niet zo van felle kleuren , dan hebben we nog een andere oplossing. Kies voor verschillende tinten grijs. Hiermee zorg je dat je woning een harmonieus geheel is, maar dat je toch met kleurverschil speelt.  

Materialen 

Hierboven gaven we al aan dat ruwe, robuuste materialen een industrieel interieur kenmerken. Welke materialen er echt niet mogen ontbreken in je industriële stijl lees je hieronder: 

Bakstenen 

Je leest het al, bakstenen, dit is het ultieme materiaal om je woning die ruwe en robuuste uitstraling te geven. Doe dus vooral geen moeite om een stukadoor te vinden voor die opvallende muur want hij staat prachtig in je industriële interieur.  

Is er al wel tijden geleden gestukt bij je thuis? Je hoeft je stukwerk niet weg te bikken, er zijn namelijk ook alternatieven voor gevonden. Er is tegenwoordig erg veel behang met de bakstenenlook erop gedrukt. Zo kun je ook nog eens kiezen welke bakstenen jij het mooist vindt, zonder je hele woning plat te gooien. Dat is fijn! 

Leer 

Leer wordt bij erg veel woonstijlen toegepast tegenwoordig, maar past ook goed bij de industriële stijl. Dit materiaal heeft namelijk van zichzelf een stoere uitstraling en gaat goed samen met robuuste materialen als staal en hout.  

Je kunt leer op verschillende manieren toepassen in je interieur. Je zou meteen kunnen gaan shoppen voor een mooie leren bank. Is dit iets te veel van het goede voor je, dan kun je ook gaan voor een leren fauteuil met een metalen frame. Je kunt ook voor de subtielere weg kiezen en wat leuke leren accessoires aanschaffen of kiezen voor een wandplank met leren dragers.  

Staal 

Staal is een typisch materiaal wat jouw woning een stoere, koele sfeer geeft. Ook bij staal kun je zelf bekijken in hoeverre je dit materiaal wil gebruiken in je interieur. Je kunt ervoor kiezen het klein te houden en te gaan voor stoelen, een krukje of een bank met een metalen onderstel. Natuurlijk is het ook mogelijk om goed uit te pakken en te gaan voor een robuust stalen onderstel voor de eettafel. Metalen kasten of lockers zijn ook een echte eyecatcher en passen perfect bij de industriële stijl.  

Wij verkopen ook eettafels met een stalen onderstel!

Beton  

Betonnen vloeren zien we tegenwoordig op erg veel plekken, maar ook deze passen perfect bij deze stijl. Het is dan ook een typisch kenmerk van een industrieel interieur. Heb je niet de behoefte je hele vloer eruit te slopen en een betonvloer te laten leggen? Dan zijn er gelukkig ook nog genoeg andere opties om beton toe te voegen aan je interieur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een betonnen keukenblad, kaarsenhouders of salontafel.  

Is een betonnen vloer wel je interieur droom, maar is dit niet mogelijk in je woning? Ook hiervoor zijn tegenwoordig een heleboel oplossing gevonden. Een marmoleum of vinyl vloer met betonlook, geeft je ook het mooie, rauwe gevoel van een echte betonvloer.   

Hout 

Het liefst zo ruw en onbewerkt mogelijk. Hout zorgt voor warmte tussen alle koele en grijze tinten in je interieur.  Je kunt hout in meubels terug laten komen, door bijvoorbeeld te kiezen voor een eettafel met een robuust tafelblad en een metalen onderstel. Heb je al een prachtige eettafel? Met houten krukjes, kasten of bijzettafeltjes kun je op een simpele manier hout toevoegen aan je interieur.  

Aangezien wij uiteraard mega fan zijn van hout in het interieur, hebben wij gekeken naar welke houtsoort een perfecte match is met de industriële stijl. Dat is de esdoorn geworden! De esdoorn kenmerkt zichzelf door zijn robuuste knobbels, bobbels en organische vormen. Door deze “imperfecties” past de esdoorn perfect bij de ruwe en onbewerkte sfeer van de industriële woonstijl.  

Op zoek naar de perfecte tafel van esdoorn hout? Vind hem hier!

Wil je je eet- of salontafel er zo onbewerkt mogelijk uit laten zien, maar heb je er liever geen lelijke vlekken op? Bij Creative Open kun je ervoor kiezen je tafel te laten coaten met een onzichtbare coating die ervoor zorgt dat jouw tafel beschermd is tegen allerlei soorten vloeistoffen en vlekken. Perfect! 

Lees hier meer over de coating van Bioshield.

Zoals je hebt kunnen lezen in deze blog, kun je met een aantal elementen een industriële sfeer geven aan je woning. Een industrieel interieur kenmerkt zich door ruwe, robuuste materialen zoals, onbewerkt hout, metaal, beton, leer en bakstenen. Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel een hele hoop inspiratie voor je eigen industriële interieur.  Kom ook vooral een kijkje nemen in onze winkel om daar hout inspiratie op te doen.  

Wil je binnenkort langskomen in de winkel? Check hier onze openingstijden en contactgegevens.

 

boomstamtafels-boomstamtafel-restaurant-horeca-project-kantoor-creative open

By Mirte Roozen

Even voorstellen!

Hi! Ja, inderdaad goed gezien, er zit weer een ander persoon achter de blog van deze week! Mijn naam is Mirte Roozen en ik mag mezelf de nieuwe stagiaire van Creative Open noemen! Even kort wat feitjes over mij; Negentien jaar geleden op 6 september ben ik geboren in een klein dorpje genaamd Esbeek, waar ik nu nog steeds erg graag woon. Binnen nu en een maand ga ik verhuizen naar Tilburg om daar samen te gaan wonen met mijn vriend.  

Ik ben een bezige bij die graag allerlei avonturen aan gaat, veel wil ontdekken en graag leert. Ik zit momenteel op het Koning Willem 1 College in Den Bosch, waar ik studeer voor “Interieuradviseur”. Naast school werk ik met veel plezier bij de Xenos, waar ik leidinggevende ben in de weekenden.  

Maar waarom interieur? 

Leuke woonaccessoires en DIY’s zijn een echte verslaving geworden voor mij. De interesse in interieur ontstond toen het huis van mijn ouders helemaal gestript en verbouwd werd. Deze interesse is later uitgegroeid tot passie tijdens mijn opleiding tot interieuradviseur.  Ik vind het heerlijk om binnen te kijken bij huizen, inspiratie te zoeken, blogs te schrijven, DIY’s te doen en interieuradvies te geven. Mijn persoonlijke woonsmaak ligt tussen de botanical, urban jungle en Scandinavisch industriële stijlen. Dit mix ik graag met natuurlijke materialen zoals hout en veel planten. 

Buiten werk? 

In mijn vrije tijd verbouw ik graag mijn slaapkamer tot ultieme bioscoop om even lekker te relaxen of ik ga graag met mijn hondje wandelen in de bossen. Verder ga ik graag winkelen, uiteten met vrienden en familie of heerlijk op vakantie.  

Ik heb jaren op de kunstacademie in Arendonk les gekregen. Daar heb ik een echte voorliefde ontdekt voor creatief bezig zijn. Ik heb niet een favoriete manier van creatief bezig zijn als het maar creatief is! Tekenen, schilderen, gips gieten, boetseren, schrijven, en houtbewerking ik vind het allemaal geweldig om te doen.   

Mijn favoriete vakantiebestemming is Griekenland, voornamelijk om de mooie kleurencombinaties die daar voorkomen en het heerlijke eten.  

Ik hoop dat u met deze korte introductie blog wat meer over mij te weten bent gekomen en uitkijkt naar de komende blogs!

 

Liefs, Mirte

 

creative open-bioshield smartcoatings-samenwerking-boomstamtafels-onzichtbare bescherming-nano techniek-boomstam meubels-tilburg

By Dymph van Uden

De samenwerking van Creative Open en Bioshield

Zoals u misschien al is opgevallen en zoals je kunt lezen op de website van Creative Open en van Bioshield Smartcoatings. Is er een nauw samenwerkings verband tussen deze twee bedrijven. In deze blog kun je lezen over deze samenwerking en hoe deze tot stand is gekomen.

Klein stukje geschiedenis…

Ongeveer zes jaar geleden is Tessa begonnen met evenementen decoreren, decor stukken, meubels en interieur ontwerpen, te maken en uit te voeren. In alle werkzaamheden vind je boomstammen en natuurlijke producten terug. Tessa houdt van de natuur en gelooft in de kracht hiervan. De natuur brengt rust en balans in een interieur. Vanaf het begin maakt Tessa interieur items van buiten hout. Nadat zij hier drie jaar mee gewerkt heeft, werd dit een interieur trend en mede hierdoor heeft Tessa de mogelijkheid gekregen een winkel te beginnen. Creative Open richt zich nu voornamelijk op het maken van interieur items van buitenhout. Denk hierbij aan boomstamtafels, boomstam krukken, wandplanken, tv meubels, etc. Tijdens de ontwikkeling van de meubels van buiten hout liep ze tegen een probleem aan, hoe ga je deze tafels beschermen? Hier is op dat moment nog geen ‘onzichtbaar’ product voor te vinden. Zonder bescherming krijg je kringen in hout en wordt het vies.
Een lak of een olie wil Tessa liever niet gebruiken omdat zij het erg belangrijk vind om de authenticiteit van het product te behouden.

Quote: “ Ik hou ervan dat het eruit ziet alsof het product zo uit het bos gegrepen is, het moet echt zijn en blijven”

Een vriendin van Tessa stelde haar toen voor aan de eigenaar van een bedrijf welke gespecialiseerd is in Nanocoatings en natuurlijke producten onzichtbaar kan beschermen. Sander (eigenaar Bioshield Smartcoatings) heeft bij de opbouw van de winkel en de doorontwikkeling van de producten met raad en daad bijgestaan. Zo is deze samenwerking geboren en tot op heden ontwikkelen ze de buitenhout producten van Creative Open nog steeds met de innovatieve en verbeterde smartcoatings van Bioshield.

De perfecte samenwerking

Het is goed om te weten waarom de samenwerking tussen Creative Open en BioShield Smart Coatings zo belangrijk is. Doordat zij vanuit hetzelfde pand samenwerken zijn de communicatielijnen zeer kort en door hun krachten te bundelen qua kennis en uitvoering versterkt dit beide bedrijven, ook op individueel niveau. Ze testen alle verschillende smartcoatings op de diverse regionale houtsoorten waar mee Creative Open werkt. Hierdoor weten zij precies welke coatings voor de diverse houtsoorten goed werkt en kunnen zij samen goed bepalen welke techniek toegepast moet worden.

Het is, ondanks de nauwe samenwerking, wel de bedoeling dat de twee bedrijven los van elkaar blijven. Naast de belangrijke samenwerking hebben ze beide nog eigen doelstellingen. Creatie Open is voor Bioshield Smartcoatings een belangrijke partner, maar daarnaast is de corebusiness van Bioshield Smartcoatings het behandelen van alle materialen zoals natuurstenen vloeren, wanden, keukenbladen, gevlinderde betonnen vloeren, gevels, hout dekken van schepen of wandpanelen en nog tientallen andere toepassingen. Lees hier meer over op de website van Bioshield Smartcoatings.

Voor de klanten van Creative Open is het dus een groot voordeel dat deze bedrijven zo nauw samen werken. Samen kunnen Tessa en Sander de kennis en uitvoering combineren waardoor een klant direct weet waar hij/zij aan toe is en zo wordt er snel geschakeld bij het uitvoeren van opdrachten.

By Tessa Korremans - Camman

Waar vind je nog échte boomstamtafels?

Boomstamtafels uit een stuk, de échte!

Een absolute trend van de laatste jaren zijn de boomstamtafels: een tafel van massief hout waarvan het blad in zijn geheel uit één boomstam is gemaakt. Eerder werd er in interieurs al veel gewerkt met houtelementen met een natuurlijke uitstraling. Denk aan bijzettafels van massieve boomstammen, schalen van grillig hout en lampenkappen. Nu mag ook een groot meubelstuk zoals een tafel letterlijk uit één stuk zijn.

Boomstamtafels passen eigenlijk in alle hedendaagse woontrends. Bijvoorbeeld, duurzaam consumeren en een natuurlijke, minimalistische inrichting. Mede dankzij hun tijdloze uitstraling vormen boomstamtafels een rustpunt voor langere periodes te midden van een voortdurend veranderend interieur.

Elke boomstamtafel is uniek en exclusief van vorm

Doordat er boomstamtafels in allerlei houtsoorten, maten en uitvoeringen bestaan, zijn ze in vrijwel ieder interieur toe te passen. Of je nu van stoer of elegant houdt, de keuze voor de houtsoort, afwerking en het onderstel maakt het mogelijk om precies die tafel te realiseren die je wilt. Het unieke karakter van de boom brengt sfeer, warmte en rust in een woning of een kantoor.

Een groot verschil met andere tafels van massief hout is dat het lijnenspel van de stam in een boomstamtafel in zijn geheel doorloopt. Een boomstamtafel is daardoor uniek: geen één exemplaar vertoont hetzelfde lijnenspel. De boom is nog duidelijk herkenbaar. Een boomstamtafel kan strak worden afgewerkt, maar kan ook met natuurlijke hoeken en rondingen worden uitgevoerd.

Houten tafel stalen frame

Een houten tafel met stalen frame zorgt voor een spannend contrast en past daardoor bij uitstek goed in een industrieel of designinterieur. Een sierlijke of meer klassieke uitvoering van het stalen frame is ook toe te passen in een meer landelijk of klassiek georiënteerd interieur. Bovendien is er met een houten tafel met stalen frame in hoge mate te variëren met uiterlijk en uitstraling. Een houten tafel met stalen frame vangt eventueel ‘werken’ van het hout ook op.

Laat een tafel op maat maken

Een boomstamtafel kun je op maat laten maken bij Creative Open. Wil je een doorleefde, ruige tafel? Dan kan er gekozen worden voor boomstamtafels met een blad voorzien van grillige lijnen en knoesten. Of wil je juist een glad afgewerkte tafel? Boomstamtafels kunnen worden gerealiseerd met inlandse en regionale (Tilburg, Den Bosch, België) houtsoorten zoals bijvoorbeeld noten, eiken, essen, plataan, esdoorn.

Bij een boomstamtafel op maat wordt er rekening gehouden met je specifieke wensen op het gebied van uiterlijk en afmetingen.

Informatie over onze boomstamtafels.

Alle houtproducten worden gemaakt van regionaal buitenhout uit het zuiden van Nederland. Dat betekent, dat bomen die gerooid worden door de gemeente (vanwege veiligheid of na een heftige storm) een tweede leven krijgen in onze werkplaats. Anders wordt dit hout verspild en dat is NATUURlijk zonde.

Geen onaangename verrassingen. Jouw boomstamtafel/-kruk heeft een insectenbehandeling ondergaan met een gecertificeerde insecticide, die door professionals wordt gebruikt bij het ‘ontwormen’ van oude boerderijen en monumentale panden. De bast wordt ambachtelijk verwijderd en de tafel gereinigd om de boomstamtafel zo mooi en natuurlijk mogelijk te houden.

Water- en vuilafstotende coating op basis van de laatste nano technieken. De coating is uniek in zijn soort en zorgt voor een onzichtbare bescherming van de tafel, die ook nog eens voedselveilig is. Zo blijven onze tafels de natuurlijke uitstraling behouden. Bekijk hier een demo:
https://www.youtube.com/watch?v=DwAKhYsNk7s

Optimale service. Creative Open is 24/7 bereikbaar via WhatsApp, wij leveren jouw aankoop persoonlijk af en wij maken op maat. Of je nu hele grote of hele kleine woonwensen hebt, wij denken graag met je mee!

boomstamtafel-salontafel-houtschijf-industrieel-industriële-industriele-organische-grote-wielen-tilburg-showroom-boomstamtafels-salontafels-design-meubels

By Tessa Korremans - Camman

Showroom voor boomstamtafels

De grootste showroom voor boomstamtafels van Noord-Brabant. 

Unieke vormen, bijzondere ontwerpen en volledig afgewerkt! Dé natuurlijke en onderhoudsvriendelijke Eyecatcher voor uw interieur.

In de showroom voor boomstamtafels van Creative Open vindt u diverse soorten, maten en ontwerpen. De boomstamtafels /-krukken worden gemaakt van regionaal buitenhout (Noord-Brabant) welke worden gewonnen uit bomen die te groot zijn geworden of niet passen in het bestemmingsplan van de gemeente. Vele maanden hebben de bomen een natuurlijke droging genoten. Met de hand wordt de bast zorgvuldig verwijderd, om ongewenste gasten te verwijderen en de natuurlijke vormen van de boom zoveel mogelijk in tact te houden. Het overgebleven vuil wordt met de hand gereinigd.

Insectenbehandeling

De boomstamtafels hebben een insectenbehandeling ondergaan met een gecertificeerde insecticide welke door professionals wordt gebruikt bij het ‘ontwormen’ van oude boerderijen en monumentale panden. Na het indrogen van de insecticide en het eventuele hemelwater wordt het tafelblad goed glad geschuurd voor een zo praktisch en mooi mogelijk resultaat. De kleuren en tekeningen van de boom komen hierdoor mooi uit.

Water- en vuilafstotende nano-coating

De boomstamtafels worden ingewreven met een water- en vuilafstotende nanocoating op basis van de laatste nanotechnieken. Deze coating wordt door verschillende grote voedselproducenten gebruikt ter bescherming van het product en de machines. Denk hierbij aan melkketels welke van binnen worden bewerkt zodat de ketel en de melk beschermd zijn. Tevens wordt deze nanocoating gebruikt voor badkamers, keukenbladen, gevels, betonvloeren etc. zodat deze oppervlakken waterafstotend blijven. De producent geeft 8 tot 15 jaar lange garantie wanneer een gecertificeerd bedrijf de coating aanbrengt op eerder genoemde oppervlakken. Door de levendige eigenschappen van buitenhout kan hier geen garantie op worden gegeven, maar u kunt zich voorstellen hoe goed deze coating is! De coating is uniek in zijn soort en zorgt voor een onzichtbare bescherming van de tafel.

Bezoek de showroom in het Wilhelminapark te Tilburg. Klik hier voor de route en contact gegevens.

Online showroom

boomstam-wandplank-wandplanken-zwevende-blinde-blind-monteren-montage-boomstamplank-boomplank-tilburg-creativeopen-interieur-tips-tip-idee-inspiratie-blog-design-designer

By Tessa Korremans - Camman

Boomstam wandplanken

Boomstam wandplanken

Weet je niet waar je je boeken, fotolijstjes en vazen moet laten? Op een wandplank kun je meer spullen kwijt dan je denkt. Mooie spullen mogen gezien worden. Berg ze dus niet op achter kastdeuren, maar zet ze op een mooie boomstam wandplank!

Zwevende wandplanken / blinde wandplanken

De mooiste wandplank is een zwevende wandplank. Ook wel blinde plank genoemd. Deze bevestig je op de muur zonder consoles, beugels of steunen. Zo wordt de plank één met de muur en wordt je niet afgeleid door montagematerialen.

Wandplanken

Mooie planken aan de muur zijn onmisbaar en handig voor mooie woonaccessoires of boeken. Creative Open Interieur Atelier, te vinden in het Wilhelminapark 42c te Tilburg is een goed adres voor boomstam wandplanken op maat. Als afwerking wordt de plank voorzien van een onzichtbare water- en vuil afstotende coating op basis van de laatste nano technieken. Hierdoor behoudt de boomstam wandplank zijn eigen unieke en natuurlijk uitstraling.

Afwerking

De basisafwerking van alle wandplanken is een water- en vuil afstotende nano coating. Deze coating wordt door verschillende grote voedsel producenten gebruikt ter bescherming van het product en de machines, denk hierbij aan melk ketels welke van binnen worden bewerkt zodat de ketel en de melk beschermd zijn. Tevens wordt deze coat gebruikt voor badkamers, keukenbladen etc. zodat deze oppervlakken waterafstotend blijven. De producent geeft jaren lange garantie wanneer een gecertificeerd bedrijf de coating aanbrengt op gevels, keukens en badkamers. Door de structuur van (buiten) hout kan hier geen garantie op worden gegeven, maar u kunt zich voorstellen hoe goed deze coat is!

Bevestigen

Iemand met een basis kluservaring kan de wandplanken eenvoudig zelf monteren. De boomstam planken worden geleverd met voorgeboorde gaten van 8mm. Wat heb je nodig?

-10mm draadstaal

-pluggen die 4mm groter zijn dan de voorgeboorde gaten (afhankelijk van de kwaliteit van de muur)

-montagekit

-steenboor 10mm

-zwarte marker/verf

-waterpas

Begin met het draadstaal op maat te zagen. Steek een zijde van het draadstaal in de plank en zaag het draadstaal af op 6cm vanaf de plank, dit doe je bij alle gaten.

Kleur de uiteinden van het draadstaal met de zwarte marker of verf. Leg de waterpas op de boomplank en ‘stempel’ als het ware de muur zodat je weet waar je de gaten moet boren. Vervolgens boor je met een boortje 10mm de gaten van ongeveer 7cm diep in de muur. Pluggen erin, smeer een beetje montagekit voor de zekerheid op de plug zodat het draadstaal dit mee naar binnen schuift. Haal het draadstaal uit de plank en duw deze eerste in de muur. Nu kun je de plank over het draadstaal heen schuiven en klaar is Kees!

In onze webshop vindt je prijzen en voorbeelden van de planken.

mos-letters-tuin-idee-ideeën-inspiratie-tilburg-interieur-ontwerp-design-muur-decoratie

By Tessa Korremans - Camman

DIY tuin ideeën!

DIY tuin ideeën.

“DIY” een hippe afkorting, maar wat moet je ermee, wat is het en waar komt het vandaan?

DIY is een afkorting van de Engelse uitspraak ”Do it yourself”. In het Nederlands: Doe-het-zelf (DHZ) . Het is een benaming voor een creatieve of constructieve activiteit die door jou zelf wordt uitgevoerd. Doe-het-zelven is in de jaren zestig en zeventig van de 20e eeuw populair geworden bij een breder publiek. Waarom? Doe-het-zelven is enerzijds goedkoper, anderzijds kun je veel plezier en ontspanning beleven aan het ‘iets tot stand brengen’. Door onder andere de opkomst van internet en de hierbij behorende mogelijkheden en prikkels is het een fantastische uitkomst om zelf eens de handen uit de mouwen te steken.


Geselecteerde DIY tuin ideeën, inspiratie om zelf aan de slag te gaan:

DIY Graffiti van mos of kunstgras

Zo simpel kun je het maken, neem wat plakken mos en knip hier de gewenste letters uit. Heb je geen zin in onderhoud, want mos moet je toch geregeld met een plantenspuit vochtig maken, neem dan een stukje kunstgras. Je kunt dit gemakkelijk monteren d.m.v. een speciale lijm: Plantfix (online verkrijgbaar of bij een aquarium speciaal zaak).

DIY Design tuinbank

Bij een bouwmarkt of een specialist in bouwmateriaal koop je beton blokken precies in de maat waarin jij je tuinbank wilt maken. Zorg dat de bovenste blokken ‘holle’ blokken zijn waar je de houten balken in kunt laten rusten, en klaar!

 

 

 

 

DIY Pallet muur decoratie

Van pallethout kun je van alles maken, en tegenwoordig zijn ze vaak gratis ergens af te halen omdat er geen statiegeld meer op zit. Hang er een aan de muur en hang er plantenpotten aan, of je tuin gereedschap, met of zonder een likje verf. Praktisch en het staat nog leuk ook!

 

 

 

DIY tuintegels

Wat heb je nodig: Een groot planten blad, bijvoorbeeld van de berenklauw (let op: wel handschoenen aan!). sneldrogend beton en een platte ondergrond. Leg het blad met de nerf naar boven (onderkant naar boven), smeer deze ruim in met een laagje beton, wachten en klaar! Haal het blad van het beton af en leg de ‘tegel’ in de tuin op een goede platte ondergrond. Wanneer je ditzelfde proces op een bergje zand doet, maak je een beton schaal waar je bijvoorbeeld water in kunt doen als vogelbad!

 

Vind leuke tuin accessoires, meubels en decoratie in de webshop

 

 

By Tessa Korremans - Camman

De schoonheid van imperfecties

De schoonheid van buitenhout (boomstamtafels) zit hem nou juist in de imperfecties!

Een organische vorm, een ingegroeide spijker of een knoest op een gekke plek, dat maakt elke stuk uniek. Op ambachtelijke wijze moeten de boomstamtafels en krukken gemaakt worden om zo min mogelijk te beschadigen en de authenticiteit te behouden.

Breng de natuur tot leven in uw interieur met een boomstam salontafel! De dikke schijven hout waaruit de salontafels, bijzettafels en krukken gemaakt worden op natuurlijke wijze gedroogd. Minimaal 9 maanden worden de bomen na het rooien in zijn gehele vorm te drogen gelegd. Het is zeker dat deze boomstamtafels scheurtjes en soms scheuren gaan vertonen na verwerking. Dit noemen we het ‘acclimatiseren’ van het hout. Elke woonkamer en ieder andere omgeving heeft een andere luchtvochtigheid, om nog maar niet te spreken van vloerverwarming e.d. Zo zijn er verschillende factoren waardoor het hout zijn eigen weg gaat in het drogingsproces bij u thuis.

Scheuren in boomstamtafels?

Scheurvorming ontstaat door het drogen van het hout dat vele jaren aanhoudt. Scheurvorming kan beperkt blijven, maar scheuren van 7 – 9 mm zijn heel gewoon. In enkele gevallen kunnen er zelfs scheuren ontstaan van meer dan 2 cm in ‘langshout’ (tafelblad en planken), afhankelijk van de grootte van een boomschijf, tot wel 10cm (180cm diameter). Elke boom is anders, elke tafel reageert anders. De scheuren in de natuurlijke tafels en krukken zijn onderdeel van het product. Geniet van deze cadeautjes van de natuur!

Wilt u geen scheuren, koop dan geen natuurlijke en ambachtelijk vervaardigde boomstamtafel of kruk van Creative Open, maar kies voor een product welke gemaakt is van machinaal gedroogd hout.

Bekijk hier hoe wij boomstamtafels ambachtelijk maken.

By Admin

WOONTREND: Haal buiten naar binnen

Haal buiten naar binnen met deze natuurlijke woontrend. Waarom alleen buiten genieten van de natuur als je deze ook naar binnen kan halen? Met materialen als hout en wol kun je al snel thuis een natuurlijke sfeer creëren. Deze materialen en kleuren (die rechtstreeks uit de natuur komen) geven vaak rust en ruimte. 

In de natuur kun je vaak helemaal tot rust komen. Vooral in de tijd waar we nu in leven, het draait het vaak om presteren en dat geeft een enorme druk van maar door gaan. Het is daarom extra belangrijk om van thuis een fijne plek te maken. Natuurlijke elementen in huis laten je huis als thuis voelen. Dat voelt pas echt als warm thuiskomen. En wat is er nou niet zo fijn om rust in je eigen huis te creëren met natuurlijke producten. 

Het botanisch wonen is een wat minder bekende trend maar past heel goed in de trend van buiten naar binnen halen. In de botanische tuin vinden we veel kleuren, fijne zithoekjes en opvallende vormen. Om deze sfeer in huis te halen kan je kiezen voor vrolijk behang, houten of stoffen meubels, leuke groene accessoires en natuurlijk een hoop planten. Waar het bij de andere woontrends allemaal wat minimalistisch is, mag je hier lekker losgaan met meubels en accessoires.

boomstam-salontafel-houtschijf-boomstamtafel-boomstamtafels-salontafels-boomstammen-unieke-exclusieve-grote-interieur-atelier-woonwinkel-tilburg

By Tessa Korremans - Camman

Waarom jij en wij? Creative Open

Waarom jij en wij (Creative Open)?

Als consument word je overladen met informatie. In de trein, in de auto, thuis of op straat. Het maakt niet meer uit waar je bent, overal vliegen de advertenties je om de oren. Die drukte zorgt voor een onrustig gevoel en je weet niet meer waar je moet kijken. Online? In de stad? Is het ene merk nu echt beter dan het andere merk? Waarom zou je kiezen voor winkel A en niet voor winkel B? Geen zorgen! Wij helpen jou graag een handje bij het nemen van deze beslissing.

Waarom u moet kiezen voor Creative Open

  1. Alle houtproducten worden gemaakt van regionaal buitenhout uit het zuiden van Nederland. Dat betekent, dat bomen die gerooid worden door de gemeente (vanwege veiligheid of na een heftige storm) een tweede leven krijgen in onze werkplaats. Anders wordt dit hout verspild en dat is NATUURlijk zonde.
  2. Geen onaangename verrassingen. Jouw boomstamtafel/-kruk heeft een insectenbehandeling ondergaan met een gecertificeerde insecticide, die door professionals wordt gebruikt bij het ‘ontwormen’ van oude boerderijen en monumentale panden.
  3. Water- en vuilafstotende coating. De coating is uniek in zijn soort en zorgt voor een onzichtbare bescherming van de tafel, die ook nog eens voedselveilig is. Bekijk hier een demo:
    https://www.youtube.com/watch?v=DwAKhYsNk7s
  4. Optimale service. Creative Open is 24/7 bereikbaar via WhatsApp, wij leveren jouw aankoop persoonlijk af en wij maken op maat. Of je nu hele grote of hele kleine woonwensen hebt, wij denken graag met je mee!
  5. Goed gevoel. Van het moment dat je de eerste blik werpt op de naam Creative Open tot en met de nieuwe sfeer in je huis. Wij streven ernaar om jou een goed gevoel te geven. Wij staan voor creativiteit en openheid. Op die manier kunnen wij jou de beste ervaring geven en je inspireren om de natuur naar binnen te halen. Dat zorgt voor rust en balans! http://www.intogreen.nl/nl/themas/zorg/onderzoek/helpt-virtuele-natuur-en-mindfulness-bij-het-beter-leren-omgaan-met-stress

Als je nu denkt: 5 argumenten? Is dat alles? Nee, natuurlijk niet! Dit zijn de punten die ons onderscheiden van alle andere woonwinkels. Wil je echt weten hoe leuk, gezellig, fijn en inspirerend Creative Open is? Kom dan eens langs in ons atelier. En als je nu denkt: Zo, dat klinkt te mooi om waar te zijn! Kom dan eens langs voor een kopje koffie/thee en dan zal je zien dat het geen lariekoek is (maar gewoon een lekker koekje voor bij de koffie/thee).

Bekijk hier direct de actuele voorraad boomstamtafels

By Tessa Korremans - Camman

Jouw kleur!

Kleur is één van de belangrijkste aspecten bij de inrichting van een huis. Het is het eerste wat we zien in een huis. Als de kleur goed gekozen is, kan het voor veel sfeer in huis zorgen. Maar wat is voor jou de juiste kleur en hoe laat je deze kleur tot zijn recht komen in huis? Kies jouw kleur!

Kleuren kies je op gevoel

Het is moeilijk om jouw kleur te vinden voor je interieur. Veel mensen kiezen voor wit, omdat dit een veilige kleur is. Maar het beste is om te kiezen voor een kleur waar je een goed gevoel van krijgt. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat kleuren van invloed zijn op je stemming en humeur. Kies daarom altijd voor kleuren die jou een goed gevoel geven. Het is immers je huis en daar moet je je wel fijn in voelen.

De trends voor 2016

Bij het kiezen van interieur kleuren, kun je op vele plaatsen inspiratie op doen. Denk bijvoorbeeld aan social media als Pinterest, waar je veel wooninspiratie op kunt doen. Je kunt ook kijken naar de nieuwste woontrends voor 2016. Voor de woontrends van 2016 zijn veel natuurlijke en zachte vormen en kleuren te zien. Daarnaast wordt het steeds populairder om de natuur naar binnen te halen. Dit wordt gedaan door planten, groeten en kruiden binnenshuis te kweken of een groene of blauwe kleur in huis te halen. Ook wollen kussens en houten en metalen accessoires komen steeds meer voor in huis!

De kleur van 2016

Je kunt ook inspiratie halen uit de kleur die door interieur-experts is uitgeroepen tot kleur van het jaar 2016. En die kleur is: okergoud! Okergoud is gekozen tot dé interieurkleur van 2016. In 2015 won de kleur ‘koper oranje’ deze titel, waardoor okergoud een logische opvolger is. Okergoud is een warme en chique kleur met veel uitstraling en kan gemakkelijk met andere kleuren worden gecombineerd. Voor degenen die deze kleur niet meteen op de muur willen smeren, geen nood! Deze kleur kan ook in accessoires of meubels worden gebruikt!

 

Ga lekker aan de slag met verschillende kleuren in huis, maar zorg wel voor een goede balans. Succes, maar vooral veel plezier!

 

Dit is een gastblog van Woonblog.eu.

By Tessa Korremans - Camman

Licht in de duisternis!

Je kan nog zo’n mooi interieur hebben, maar zonder goede verlichting krijg je geen prettige sfeer. Licht is daardoor een van de belangrijkste elementen van een sfeervol interieur. Natuurlijk hebben we allemaal gratis licht. Dat van de zon, waarvan we elke dag een beetje in ons huis gestrooid krijgen. Wat voor weer het ook is.

Naast zonlicht is de basisverlichting van groot belang. Basisverlichting verspreid zich gelijkmatig over de ruimte. Dit is de verlichting die ervoor zorgt dat er algemeen licht is, ook als de zon minder fel schijnt. Deze verlichting zorgt ervoor dat de ruimte egaal verlicht wordt en te grote contrasten vermeden worden. Het is praktisch wanneer de basisverlichting gedimd kan worden om zo de sfeer aan te kunnen passen.

Accentverlichting heeft twee taken: Voor het juiste werklicht zorgen. Bijvoorbeeld bij het lezen van een boek, werken aan tafel of het aanlichten van een schilderij. De tweede taak is zorgen voor mooie lichtaccenten die een harmonisch spel aangaan met de basisverlichting. Accentverlichting maakt het huiselijk en kan een aanvulling zijn op het uniek en speciaal maken van het interieur. Design accent verlichting wordt gebruikt om de mooie elementen van de ruimte aan te lichten, of ALS mooi element van de ruimte.

 

 

By Tessa Korremans - Camman

Boomstam salontafel

Ik ben altijd bezig en op zoek naar de leuke nieuwe dingen voor ons interieur. Wil graag iets bijzonders, apart en uniek in ons huis.  Standaard komt niet voor in mijn woordenboek. Kijk (zoals velen) graag op Pinterest voor inspiratie.  Nu zag ik iets geweldigs voorbij komen… een boomstam salontafel! Maar hoe kom ik daaraan? Tot mijn verbazing was er een winkel in de buurt die zelf zoiets maakte. Namelijk Creative Open van Tessa Camman. Na mijn eerste bezoek in haar winkel was ik volledig verkocht. Tessa maakt (helemaal zelf )de meest fantastische en geweldige boomstamtafels die je maar wil hebben. Denk aan een eetkamertafel, salontafel en zelfs een bijzettafels kost voor haar weinig moeite (om er iets geweldigs te maken).  Je geeft aan wat je wil hebben en ze gaat voor je op zoek naar de perfecte boomstam.

Dit is een winkel wat echt bij mij past.

Oh ja, na twee boomstamtafels, toch nog snel een fantastische plank besteld (met schors) voor aan de muur gekocht! Ben helemaal happy als ik thuis kom in mijn nieuwe interieur. Als jullie ook op zoek zijn naar iets unieks voor in huis, dan raad ik aan om snel een kijkje te nemen bij Creative Open in Tilburg.

Catharina

(In samenwerking met www.littlecorner.nl)

Wilt u meer voorbeelden zien van boomstam salontafels? Klik hier!

1 2

Bij een webshop bestelling leveren wij i.v.m. het COVID-19 virus gratis binnen een straal van 50 km van Tilburg totdat de quarantaine voorbij is. Wij leveren dan ook contactloos en houden 1,5 meter afstand.

Voor gratis levering klik tijdens het bestellen op afhalen.

Het is ook mogelijk om het atelier te bezoeken, hierbij verzoeken wij een afspraak te maken via info@creativeopen.nl of een whatsapp bericht te sturen naar +31 (0) 6 83829615. Wij houden ons strikt aan de regels van het RIVM en vragen daarom ook met maximaal twee mensen het atelier te bezoeken.

WhatsApp WhatsApp ons
lush-shampoobar-milieu-ecofriendly-love-nature-shampoo-bar
Gewoontes en gemak weggooien, in plaats van plastic
Klein, kleiner, kleinst
de-groene-stad-milaan-trends-natuurlijk-boomstammeubels-creative-open-modern-natuur-groen
Ondergedompeld in groen!
Huismussen met een uitzicht vanaf de bank 
Vintage is oud. Retro doet alsof.
Kersenhout met een dikke jas
Geef planten hun verdiende troon 
Alle kenmerken van een industrieel interieur
boomstamtafels-boomstamtafel-restaurant-horeca-project-kantoor-creative open
Even voorstellen!
creative open-bioshield smartcoatings-samenwerking-boomstamtafels-onzichtbare bescherming-nano techniek-boomstam meubels-tilburg
De samenwerking van Creative Open en Bioshield
boomstamtafel-salontafel-houtschijf-industrieel-industriële-industriele-organische-grote-wielen-tilburg-showroom-boomstamtafels-salontafels-design-meubels
Showroom voor boomstamtafels
boomstam-wandplank-wandplanken-zwevende-blinde-blind-monteren-montage-boomstamplank-boomplank-tilburg-creativeopen-interieur-tips-tip-idee-inspiratie-blog-design-designer
Boomstam wandplanken
mos-letters-tuin-idee-ideeën-inspiratie-tilburg-interieur-ontwerp-design-muur-decoratie
DIY tuin ideeën!
WOONTREND: Haal buiten naar binnen
boomstam-salontafel-houtschijf-boomstamtafel-boomstamtafels-salontafels-boomstammen-unieke-exclusieve-grote-interieur-atelier-woonwinkel-tilburg
Waarom jij en wij? Creative Open