Creative OpenCreative Open
mos-letters-tuin-idee-ideeën-inspiratie-tilburg-interieur-ontwerp-design-muur-decoratie

by Tessa Korremans - Camman

DIY tuin ideeën.

“DIY” een hippe afkorting, maar wat moet je ermee, wat is het en waar komt het vandaan?

DIY is een afkorting van de Engelse uitspraak ”Do it yourself”. In het Nederlands: Doe-het-zelf (DHZ) . Het is een benaming voor een creatieve of constructieve activiteit die door jou zelf wordt uitgevoerd. Doe-het-zelven is in de jaren zestig en zeventig van de 20e eeuw populair geworden bij een breder publiek. Waarom? Doe-het-zelven is enerzijds goedkoper, anderzijds kun je veel plezier en ontspanning beleven aan het ‘iets tot stand brengen’. Door onder andere de opkomst van internet en de hierbij behorende mogelijkheden en prikkels is het een fantastische uitkomst om zelf eens de handen uit de mouwen te steken.


Geselecteerde DIY tuin ideeën, inspiratie om zelf aan de slag te gaan:

DIY Graffiti van mos of kunstgras

mos-letters-tuin-idee-ideeën-inspiratie-tilburg-interieur-ontwerp-design-muur-decoratie

Zo simpel kun je het maken, neem wat plakken mos en knip hier de gewenste letters uit. Heb je geen zin in onderhoud, want mos moet je toch geregeld met een plantenspuit vochtig maken, neem dan een stukje kunstgras. Je kunt dit gemakkelijk monteren d.m.v. een speciale lijm: Plantfix (online verkrijgbaar of bij een aquarium speciaal zaak).

DIY Design tuinbank

tuin-tuinbank-zelfmaken-zelf-maken-tips-ideeen-diy-bankje-meubels-inspiratie-buiten-ontwerp-designer-architect-tilburg-creative-openBij een bouwmarkt of een specialist in bouwmateriaal koop je beton blokken precies in de maat waarin jij je tuinbank wilt maken. Zorg dat de bovenste blokken ‘holle’ blokken zijn waar je de houten balken in kunt laten rusten, en klaar!

 

 

 

 

DIY Pallet muur decoratie

tuin-ontwerp-pallet-pallethout-muur-decoratie-designer-tilburg-idee-ideeen-inspiratie-blog

Van pallethout kun je van alles maken, en tegenwoordig zijn ze vaak gratis ergens af te halen omdat er geen statiegeld meer op zit. Hang er een aan de muur en hang er plantenpotten aan, of je tuin gereedschap, met of zonder een likje verf. Praktisch en het staat nog leuk ook!

 

 

 

DIY tuintegels

tuin-tegel-tegels-bijzonder-bijzondere-beton-betonnen-unieke-zelf-gemaakt-gemaakte-diy-tegels-stoep-inspiratie-decoratie-vloer-tilburg-creativeopen

Wat heb je nodig: Een groot planten blad, bijvoorbeeld van de berenklauw (let op: wel handschoenen aan!). sneldrogend beton en een platte ondergrond. Leg het blad met de nerf naar boven (onderkant naar boven), smeer deze ruim in met een laagje beton, wachten en klaar! Haal het blad van het beton af en leg de ‘tegel’ in de tuin op een goede platte ondergrond. Wanneer je ditzelfde proces op een bergje zand doet, maak je een beton schaal waar je bijvoorbeeld water in kunt doen als vogelbad!

 

Vind leuke tuin accessoires, meubels en decoratie in de webshop

 

 

Tessa
About Tessa

1 Comment

  • Janine Kunstgrasmakers
    10:47 AM - 1 september, 2016

    Leuke DIY-ideëen! Vooral de graffiti letters zijn heel leuk bedacht. Handig ook voor als je een stukje kunstgras o.i.d. “over” hebt.

Leave a Comment

achttien − twaalf =

WhatsApp WhatsApp ons
mos-letters-tuin-idee-ideeën-inspiratie-tilburg-interieur-ontwerp-design-muur-decoratie
DIY tuin ideeën!