Creative OpenCreative Open

by Tessa Camman

Ik ben dus altijd op zoek. Op zoek naar van alles. Op zoek naar mezelf, of naar m’n sleutels in mijn tas. Naar m’n bril die dan ineens in de gootsteen ligt of naar een bijpassend stel sokken! Maar ook altijd naar meubels.

Op dit moment bestaat de verlanglijst uit: een eettafel, eetstoelen, kledingkast, salontafel en nieuwe lampen. Het duurt bij mij altijd een eeuwigheid voordat ik heb gevonden wat ik echt wil. En daardoor heb ik ooit wegens tijdsgebrek en een heel nieuw leeg huis zonder meubels, een hele inboedel bij een Zweed gekocht. Zomaar hups ineens. Binnen 1 dag. Omdat ik toch iets moest!

En heel langzaam ben ik de afgelopen 6 jaar alles aan het vervangen. Één voor een. Want tja, design meubels die je echt heel mooi vindt, waar je een beetje van houdt, die vind je niet zomaar! Niet dat mijn huisje de afgelopen jaar heel erg standaard op die catalogus leek die we allemaal in de bus krijgen. Gelukkig kun je met heel veel persoonlijke dingen jouw huisje echt jouw huisje maken. Maar toch. En gelukkig heb ik veel, heel veel van die dingetjes. Maar het gaat dan toch een beetje knagen! Die lelijke eettafel met die lelijke standaard stoelen die ook nog eens niet lekker zitten! En die kasten die na twee verhuizingen toch echt uit elkaar vallen.

Ik ga kringlopen af, markten af, meubelzaken af. Ik zoek me rot op de Marktplaats app, ga naar garage-sales en zelf wel eens naar een veiling. Waar ik dan heel gespannen met mijn kaartje sta en bang ben mijn arm te bewegen en iemand ineens denkt dat ik bied op van alles.

Ik heb maar één keer zelf echte ergens op geboden op een veiling. Dat was op een vintage Chaneltas van een dame die van alles in de verkoop deed. Half modebewust Nederland wist ervan, en een van de eerste biedingen, die was van mij. Heel veilig wetend dat die tas voor heel veel meer dan €300 weg zou gaan. Dat is een beetje hetzelfde als keihard bluffen en onderhandelen op Marktplaats, dan durf ik namelijk wel 🙂

Veilingen durf ik gewoon nog niet zo goed. Ik denk dat het heeft te maken met controle. Als ik in een winkel ben heb ik de controle. Ik zie een stoel, ik wil de stoel, ik koop de stoel. Punt. Bij een veiling zijn allemaal variabelen. De prijs, andere bieders in de zaal, aan de telefoon, op internet, geroezemoes in de zaal, tijdsdruk. Ik kan het niet zo goed aan! En zo loop ik dus behoorlijk wat mis denk ik. Want stel nou dat mijn droom salontafel geveild wordt! Of die designbank, of eettafel, of die stoelen die wel lekker zitten!

Misschien toch eens leren hoe dat moet, koelbloedig bieden op een veiling. Want ik wil een hele grote, strakke eettafel waar ik lekker aan kan eten én kan werken! Want ja, daar ben ik dus naar op zoek. Naast mezelf, m’n sleutels, m’n bril en een bij elkaar horend stel sokken.

Jasmijn

 

tessa
About tessa

No Comments

Leave a Comment

20 − 16 =

WhatsApp WhatsApp ons